Foto no ISSP Jauniešu skolas nodarbībām — Līva Veigura

Atvērta pieteikšanās divām vasaras radošās fotogrāfijas dienas nometnēm jauniešiem «Fotogrāfija un skulptūra», kā arī «Fotogrāfija un kustība», kas norisināsies jūlijā un augustā ISSP telpās Berga bazārā, Rīgā. Nometnes veidotas kā radošs un izglītojošs piedzīvojums jaunajiem fotogrāfijas interesentiem vecumā no 11 līdz 15 gadiem, kuru laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām fotogrāfijas un mākslas tehnikām un to mijiedarbību.

Ziņas Fold 12. aprīlis, 2024

Nometne «Fotogrāfija un skulptūra» norisināsies no 1.–5. jūlijam, un tās fokusā būs skulpturālu objektu veidošana un attēla radīšanas daudzveidīgajās iespējas. Nedēļās laikā jaunieši gan fotografēs digitāli, gan izmēģinās tādas analogās tehnikas kā cianotipija un fotogramma. Strādājot ar dažādiem materiāliem — papīru, mālu, plastiku, stieplēm, audumu, līmi —, jaunieši gūs taustāmu pieredzi ar dažādiem materiāliem, iemaņas skulpturālu objektu veidošanā, attīstīs radošumu, telpisko un konstruktīvo domāšanu kā arī sadarbības spējas.

 

Savukārt no 5. līdz 9. augustam notiks nometne «Fotogrāfija un kustība», kurā uzmanība tiks vērsta uz attēla un kustības mijiedarbību. Dalībnieki iepazīsies ar performances un laikmetīgās dejas žanriem, dokumentējot tos fotogrāfijās, kā arī strādājot ar kustīgu attēlu jeb animāciju. Jaunieši tiks iepazīstināti gan ar fotogrāfiju dokumentalitāti, gan iespējām attēlu nozīmi mainīt, tos papildinot ar zīmējumiem un tekstu. Nometnes laikā jaunieši attīstīs kustību valodu un prezentēšanas spējas, apgūs mūsdienu mediju iespējas kā arī satiks domubiedrus.

Nometnes nodarbības notiks ISSP telpā Rīgā, Berga Bazārā, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00 un tās vadīs ISSP Skolas pasniedzēja Līva Veigura un māksliniece Eva Vēvere. Dalībai nepieciešama digitālā fotokamera vai telefons ar kameru. Ja foto kameru nav iespējams nodrošināt, uz nometnes laiku, iepriekš piesakoties, var aizņemties kameru no ISSP.

 

Plašāka informācija par nometnēm un pieteikšanās — ISSP mājaslapā. Pieteikumi tiks pieņemti līdz grupa būs pilna.