Attēls no spēles «Space Wreck»

Marta vidū notika Latvijas Spēļu gada balvas 2023 apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tika atklātas labākās 2023. gadā publicētās Latvijas spēles deviņās dažādās kategorijās. Par «Gada spēli 2023» kļuva lomu videospēle «Space Wreck», kas atzīta arī par labāko spēles un mākslinieciskā dizaina kategorijās.

Ziņas Fold 3. aprīlis, 2024

Latvijas Spēļu gada balva ir ikgadējs pasākums, kas pulcē Latvijas spilgtākos un talantīgākos digitālo un galda spēļu izstrādātājus , lai godinātu izcilākos un inovatīvākos projektus nozarē. Šogad darbus vērtēja starptautiska žūrija, kurā darbojās spēļu profesionāļi no Latvijas, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas un ASV.

 

Līderos šoreiz izvirzījās lomu un ceļojumu spēle «Space Wreck» — nostalģiska lomu spēle pikseļu grafikas estētikā, kas norisinās kosmosā 20 gadus pēc liela konflikta par asteroīdu izmantošanu derīgo izrakteņu iegūšanai. «Space Wreck» ieguva ne vien titulu «Gada spēle 2023», bet arī uzvarēja kategorijās «Labākā datorspēle», «Labākais spēles dizains» un «Labākais mākslinieciskais dizains».

Balva par labāko audio dizainu tika piešķirta uzņēmumam «Estoty» par resursu vākšanas un būvniecības spēli «My Little Universe», kas spēlētājam ļauj iekārtot pašam savu planētu. «Estoty» ir Latvijas vadošā mobilo spēļu studija, un «My Little Universe» ir viņu pirmais projekts PC un «Nintendo Switch» platformām.

 

Kategorijā «Labākā konsoļu spēle» uzvarēja virtuālās realitātes spēle «Pets & Stuff» no izstrādātāja «HyperVR Games», kas kas spēlētājam ļauj iejusties mājdzīvnieku kopēja lomā veterinārajā klīnikā. Savukārt par labākā viedtālruņu spēli tika atzīta uzņēmuma «Lightsource Games» izstrādātā menedžementa spēle «Idle Tycoon Laundry Lounge», kurā spēlētājs ir atbildīgs par veļas mazgātavas darbu.

Par labāko galda spēli atzīta «Brain Games» veidotā «Icecool Wizards» — jaunākā spēle populārajā un starptautiski godalgotajā «Icecool» galda spēļu sērijā un starptautiski godalgotajā galda spēļu sērijā. «Icecool Wizards» spēlētājs iejūtas pingvīna lomā, kas cenšas savākt visvairāk punktu, lai kļūtu par varenāko pingvīnu burvi maģijas skolā.

 

Par labāko spēļu radīšanas pasākumā «Game Jam» veidoto spēli spēli tika atzīta uzņēmuma «Rocknight Studios» izstrādātā divdimensiju spēle «My First Convention is a Trap», kuras galvenā varone Annija Tangerīna glābj spēļu kongresu no ļauna «supernūģa». Izstrādātāji turpina strādāt pie šī projekta un plāno drīzumā izlaist paplašinātu spēles versiju. Savukārt studentu simpātiju balvu saņēma taktiskā spēle «Comrades and Barons: Gates of Freedom», kas ļauj spēlētājiem izdzīvot Latvijas brīvības cīņu svarīgākās militārās operācijas.

Latvijas Spēļu gada balvu 2023 organizēja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija sadarbībā ar Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Studentu pašpārvaldi. Pilns nominēto spēļu saraksts — Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas mājaslapā.