«Choppy» līdzsvara divritenis — «Stum». Publicitātes foto

Ražotāja «Stum» koka līdzsvara divritenis bērniem «Choppy» nupat saņēmis starptautiskā dizaina konkursa «iF Design Award» zelta godalgu. Konkursa žūrija novērtēja gan «Choppy» estētiku, gan tā ilgtspējīgo dizainu — līdzsvara divritenis ne vien izgatavots no atbildīgi iegūtas koksnes, bet ir izturīgs un viegli pielāgojams augošam bērnam, turklāt «Choppy» kompaktais iepakojums tālāk kalpo rotaļām.

Ziņas Fold 9. maijs, 2024

«Choppy» dizains veidots, liekot lietā Latvijas meistaru zināšanas par liektu saplāksni — šim materiālam ir izcilas mehāniskām īpašības, tas ir izturīgs un stabils, un tam piemīt lieliska izturības un svara attiecība. Divriteņa sēdekli un stūri var noregulēt atbilstoši mazā braucēja augumam, turklāt atsperīgais sēdeklis pasargā bērna muguru. «Choppy» ir vienkārši saliekams — jebkurš pieaugušais var samontēt velosipēdu un regulēt tā augstumu, neizmantojot darbarīkus.

 

««Stum» ir piešķīris bērnu līdzsvara divritenim dizaina klasikas auru. Bērza saplāksnis ļauj radīt izturīgu un vieglu formu, kas ieturēta vienkāršās un tīrās līnijās. «Choppy» nav nekā lieka — tas izstrādāts vienkāršai salikšanas bez nevienas skrūves. Pateicoties prasmīgai izgatavošanai, divriteņa kvalitāte nepiekāpjas estētikai. Tas izstrādāts, lai bērni iemīlētu riteņbraukšanu,» teikts «iF Design Award» žūrijas vērtējumā.

«iF Design Award» nav pirmā nozīmīgā balva, ko ieguvis «Choppy». 2022. gadā divritenis saņēmis arī starptautiskā dizaina konkursa «A’ Design Award» balvu, un vairākos konkursos, tostarp Eiropas Produktu dizaina balvas konkursā, godalgas izpelnījies arī velosipēda iepakojums, ko bērni var izmantot rotaļām. «Stum» dizainers un dibinātājs Aldis Blicsons par dalību dizaina konkursos stāsta: «Ja vēlies ieiet tirgū ar jaunu, inovatīvu produktu, dizaina balvas ir viens no veidiem, kā to darīt. Mēs izvēlamies naudu ieguldīt nevis interneta reklāmās, kas tālāk par «like» netiek, bet maksāt par dalību atsevišķos dizaina konkursos. Mūsu nelielā komanda kopskaitā tikusi jau pie astoņpadsmit Latvijas un pasaules mēroga balvām, un tas palīdz parādīt «Stum» kā inovatīvu, cilvēkam draudzīgu dzīvesstila un aktīvās atpūtas produktu dizaina kompāniju. Kā savu virsmērķi esam izvirzījuši Latvijas kā Ziemeļeiropas dizaina saimes sastāvdaļas popularizēšanu, lielu uzmanību pievēršot materiāliem, vienkāršībai un ilgtspējībai. Dalība konkursos parasti izmaksā vairākus tūkstošus, un būtu labi, ja LIAA palīdzētu ar balvu saņemšanas izmaksu segšanu, jo tās popularizē Latviju kā inovatīvu un konkurētspējīgu valsti.»

 

«Choppy» ir jau otrais «Stum» dizaineru un inženieru komandas veidotais produkts. Tas attīstījies no godalgotā «Brum Brum» līdzvsvara divretiņa, padarot to vieglāku, dabai draudzīgāku, ērtāku un labāk piemērotu bērniem līdz četru gadu vecumam. Vairāk par līdzsvara divriteni — «Choppy» mājaslapā.