Foto — Poļina Sirojegina

Ceturtdien, 30. maijā plkst. 18.00 Berga Bazārā tiks atklāta ISSP Skolas divu gadu programmas «Attīstot fotogrāfijas valodu» absolventu pop–up izstāde «Sapņu koordinātas», kas būs skatāma līdz 20. jūnijam.

Ziņas Fold 28. maijs, 2024

Izstādē «Sapņu koordinātas» būs apskatāmi septiņu jauno fotogrāfu, ISSP Skolas izglītības programmas «Attīstot fotogrāfijas valodu» 2022./2024. gada absolventu — Baibas Tarzieras, Ivetas Herbstas, Kaspara Grosberga, Lienes Jakobas, Poļinas Sirojeginas, Svetlanas Vihodcevas un Ullas Lauvas — darbi, kas divu gadu laikā attīstīti mākslinieku Ivetas Gabaliņas, Reiņa Hofmaņa un Ievas Epneres vadībā.

 

Izstādē mākslinieki apspēlē «sapņa» koncepciju, ietverot to dažādās tēmās. Tie ir autoru meklējumi par dziļāku attiecību veidošanu, sevis mīlestības izpratni, sieviešu lomas atklāsmi un to, kā varam vilkt paralēles ar mākslīgā intelekta ģenerēto realitāti un nakts sapņu pasauli, kur nokļūstam gan pazīstamās, gan pavisam svešās vietās.

 

Izstāde «Sapņu koordinātas» skatāma no 31. maija līdz 20. jūnijam ISSP Skolas pop–up galerijā Berga Bazārā, Elizabetes ielā 83, Rīgā.
Izstādes un programmas koordinatore — Līga Stibe. Izstādes kurators — Aleksejs Beļeckis

 

ISSP Skola ir biedrības ISSP 2011. gadā izveidota izglītības platforma Latvijas fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem. Tā piedāvā mūsdienīgu, atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā dalībnieki attīsta savu individuālo pieeju fotogrāfijā. ISSP Skolas divu gadu programma «Attīstot fotogrāfijas valodu» ir vadošā praksē balstītā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programma Latvijā. Programma jau vairāk nekā 12 gadus piedāvā visaptverošu ieskatu laikmetīgās fotogrāfijas norisēs Latvijas un pasaules kontekstā, sniedzot studentiem priekšstatu par fotogrāfijas medija daudzveidīgajām iespējām un ļaujot katram dalībniekam apzināti izvēlēties un izkopt savu individuālo ceļu fotogrāfijā.