«Veto magazine» Nº29 vāka foto — Evita Goze

Jaunākais «Veto» tapis sadarbībā ar Britu padomi Latvijā — organizāciju, kas ir vistiešākais kultūras tilts starp Londonu un Rīgu, tāpēc žurnāla tēma šoreiz pēta kopīgo un atšķirīgo abās lielpilsētās.

Ziņas Fold 11. februāris, 2014

«Veto» 29. numura intervijās sastopams kulta pavārs un pasaules garšu meklētājs Mārtiņš Sirmais, mūziķe Alise Joste stāsta par to, kurā pilsētā viņai vislabāk patīk dziedāt, bet instrumentālā grupa «Omertá» skaidro, kāpēc viņi nedzied vispār.

Lielpilsētas tēmai veltītajā numurā autori piedāvā iepazīties ar vairākiem Londonā notvertiem  stāstiem: mūziķa Pete The Temp piedzīvojumiem skvotos, dizainera Ādama Fērvetera (Adam Fairweather) mēģinājumiem ražot mēbeles no kafijas biezumu pārpalikumiem un Džeremija Janga (Jeremy Young) eksperimentiem skaņu mākslā.

Savukārt Rīgas vārda lolotāji — zīmolu «Miesai», «BlankBlank» un «RigaX» radītāji — stāsta par galvaspilsētas nosaukuma un simbolu nozīmi savos darbos. Par to, kā padarīt Rīgas pilsētvidi patīkamāku dzīvošanai, diskutē dzejnieku apvienības «Orbīta» pārstāvis Artūrs Punte, sociālantropoloģe Jurga Kupstīte (Jurga Kupstyte), Urbānā institūta vadītājs Jonass Buhels (Jonas Büchel) un kultūras menedžere Brigita Stroda.

Modes lapās skatāmas fotogrāfes Evitas Gozes bildes, kas vilina uz nesteidzīgu pēcpusdienas zvilnēšanu dīvānā.

Šī numura ilustrāciju autore ir komiksu žurnāla «kuš!» rīkotā konkursa «Briseles kāposti» žurnāla «Veto» simpātijas balvas ieguvēja — grafiķe Elīna Brasliņa, kuras filigrānajos zīmējumos noķertas visas lielpilsētu apdzīvojošās radības.

Žurnālu par 2,12 eiro var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos.