Ilustrācija — Jurijs Takarkins

Zīnu un mazo izdevēju festivāls «Sābrs» aicina māksliniekus un mākslinieku apvienības, kā arī plakātu, kartiņu un citu nelielu produktu veidotājus pieteikties dalībai festivālā, kas notiks 2023. gada 8. un 9. jūlijā Āgenskalna tirgū. Pieteikšanās termiņš — 25. maijs.

Ziņas Fold 4. aprīlis, 2023

Iepriekš pazīstams kā Rīgas Zīnu festivāls, «Sābrs» tiecas stiprināt mākslinieku un mazo izdevēju sadarbību, kā arī iepazīstināt plašāku sabiedrību ar šo mākslas formu. Festivāla organizatoru vēlme ir kultivēt un vairot «kaimiņu būšanu» izdevēju un mākslinieku starpā, daloties ar idejām un piedzīvoto, kā arī veidojot savstarpējus kontaktus. Šī iemesla dēļ festivālam izvēlēts nosaukums «Sābrs», kas ir latviešu vecvārds ar nozīmi «kaimiņš».

 

Šogad festivāla tēma ir «Kaimiņu dārza anatomija». «Preparēsim kaimiņu dārzus — ar darbnīcu, performanču un sarunu palīdzību centīsimies saprast, kāpēc kaimiņiem zāle vienmēr ir zaļāka,» vēsta «Sābra» komanda. Iecerēts, ka, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz festivālu ievadīs vairākas izstādes dažādās Rīgas vietas, savukārt festivāla galvenais notikums — zīnu tirgus — tiks aizvadīts 8. un 9. jūlijā Āgenskalna tirgū. Pieteikties dalībai festivālā iespējams līdz 25. maijam, aizpildot pieteikuma anketu.

 

Festivālu organizē biedrība «Četrdesmit grādi» un ilustratori Rebeka Lukošus un Jurijs Tatarkins. Sekot līdzi festivāla aktualitātēm iespējams «Sābrs» Instagram un Facebook vietnēs.