Publicitātes attēls

No 14. maija Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz studentu darbu izstādi «Caurvējš akadēmijā». Visu izstādes laiku informatīvas ekskursijas iepazīstinās ar akadēmijas studiju apakšnozarēm, bet tās noslēgumā 24. maijā notiks Pagalma svētki, piedāvājot meistardarbnīcas, koncertus, plenēru un studentu mākslas darbu tirdziņu.

Ziņas Fold 23. aprīlis, 2014

Studentu darbu ekspozīcija «Caurvējš akadēmijā» būs iekārtota teju visos akadēmijas stāvos un atklās studentu pēdējā pusgada veikumu. Ekspozīcijai atlasīti izcilākie studiju darbi, kas sniegs ieskatu topošo mākslinieku, dizaineru un mākslas zinātnieku mācību procesā un pārstāv visus studiju virzienus — glezniecību, grafiku, tekstilmākslu, tēlniecību, stikla mākslu, keramiku, funkcionālo dizainu, vides mākslu, metāla dizainu, modes mākslu, vizuālo komunikāciju, scenogrāfiju, restaurāciju un vizuālās mākslas un kultūras vēsturi un teoriju.

Līdz ar izstādes norisi, visiem interesentiem un topošajiem studentiem būs iespēja piedalīties ekskursijās, kurās iepazīt Mākslas akadēmijas apakšnozaru programmas, iestājpārbaudījumu noteikumus, ielūkoties studiju procesā, kā arī uzdot jautājumus. Prezentācijā 14. maijā akadēmijas pasniedzēji pastāstīs par sagatavošanās kursiem un iestājpārbaudījumiem zīmēšanā un gleznošanā. Pieteikšanās uz ekskursijām atvērta līdz 9. maijam, sūtot aizpildītu pieteikuma anketu, kas atrodama LMA mājaslapā, uz e–pastu lma@lma.lv.

Izstādes un ekskursiju pēdējā dienā, 24. maijā, jau otro gadu norisināsies LMA Pagalma svētki, kas šogad ir arī «Rīga — Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» notikums. Sadarbojoties trim mākslas augstskolām — Latvijas Mākslas akadēmijai, Latvijas Kultūras akadēmijai un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, Pagalma svētki piedāvās dažādas meistardarbnīcas, improvizētus priekšnesumus, koncertus un iespēju aplūkot akadēmijas darbnīcas, kuras ikdienā vairākumam tomēr paliek slēgtas. Darbnīcas sniegs ieskatu mākslas un dizaina radīšanas procesā, kā arī viesiem piedāvās darboties pašu rokām. Savukārt akadēmijas studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties jauno mākslinieku veikumu, bet plenērā — zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju — klātienē vērot darbu tapšanu.

Izstāde «Caurvējš akadēmijā» apmeklētājiem tiks atklāta 13. maijā plkst. 18.00. Pagalma svētki norisināsies 24. maijā no plkst. 12.00 līdz 18.00. Dalība visos pasākumos ir bez maksas. Plašāku informāciju par izstādi, «Pagalma svētkiem» un norišu programmu iespējams atrast LMA mājaslapā un Facebook lapā.