Publicitātes foto

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un iniciatīvas «Riga Last Thursdays» kopīgi veidotais pasākumu cikls «Māksla strādā» šoreiz pievērsīsies dizainam. Rīt, 30. martā, no plkst. 17.00 interesenti aicināti iepazīt LMA Dizaina nodaļu un tās apakšnozares, kā arī praktiski izmēģināt dizaineru darbu.

Ziņas Fold 29. marts, 2023

Latvijas Mākslas akadēmijas un «Riga Last Thursdays» rīkoto ciklu «Māksla strādā» veido četri pasākumi, kas interesentiem ļauj iepazīt mākslas procesu aizkulises, apskatot LMA studentu darbu izstādes un piedaloties sarunās un radošās aktivitātēs. Katrs no pasākumiem veltīts kādai no mākslas nozarēm. Iepriekšējos mēnešos bija iespēja iepazīt LMA Vizuālās mākslas nodaļu un tās apakšnozares — glezniecību, grafiku un tēlniecību —, kā arī gūt ieskatu Vizuāli plastiskās mākslas nodaļā. Šajā ceturtdienā interesenti varēs uzzināt vairāk par Dizaina nodaļu, bet 27. aprīlī Audiovizuālās mākslas nodaļa aicinās apmeklētājus uz LMA dārzu.

 

«Mākslinieka profesija ir mītu un priekšstatu apvīta, tāpat arī pats radīšanas process. Dažreiz šķiet, ja šie mīti būtu patiesi, būtu daudz vieglāk, bet realitātē — radīt ir darbs. Tikpat tehnisks, cik emocionāls, garām stundām pilns un izaicinošs, taču ļoti skaists. Uzsākot sadarbību ar «Riga Last Thursdays», mēs virzāmies uz izpratnes vairošanu,» komentē LMA Studentu karjeras atbalsta centra pārstāve Ieva Stalšene.

Pasākuma programma

LMA 1. stāvā apmeklētāji aicināti pievienoties modes un grafikas dizaineriem skiču izstrādē un radīt samazināto realitāti kopā ar interjera dizaina studentiem. Jaunie metāla dizaineri ne tikai palīdzēs izgatavot savu rotu, bet arī dos skatītājiem iespēju reāllaikā vērot rotu meistara darbu zem mikroskopa TV ekrānā. Grafikas dizaina studenti pārsteigs ar iespēju izmēģināt neordinārus rakstāmrīkus, bet produktu dizaineri ļaus no jauna ieraudzīt krēslu.

 

LMA 2. stāvā tiks atklāta glezniecības apakšnozares studentu izstāde «Vilce», bet pagrabstāvā būs skatāma izstāžu punkta «Nagla» jaunākā izstāde.

 

30. martā, no plkst. 17.00–19.00* Latvijas Mākslas akadēmijā:

  • 17.00 — «Nagla» atklāšana pagrabstāvā;
  • 17:30 — «Māksla strādā» norišu svinīgā atklāšana 1. stāvā
  • 18.00 — izstādes «Vilce» atklāšana 2. stāvā

*Lielas apmeklētāju intereses gadījumā aktivitātes var tikt pagarinātas līdz plkst. 21.00.

 

30. martā notiek arī citi «Riga Last Thursdays» pasākumi. Galeriju vakars jau vairāk nekā gadu apvieno Rīgas aktīvākās mākslas telpas, piedāvājot reizi mēnesī bez maksas apskatīt jaunākās izstādes, piedalīties darbnīcās un piedzīvot īpašas performances. Līdz šim galeriju vakars ir vienojis gan tradicionālas izstāžu vietas, gan neierastas mākslas eksponēšanas lokācijas, atklājot Latvijas mākslas scēnas dažādību. Par «Riga Last Thursdays» iniciatīvu plašāk rakstīja māksliniece Liene Pavlovska.