«Veto magazine» Nº30 vāka foto — Mārtiņš Cīrulis

Žurnāla «Veto» 30. numurs pēta vārdus — nosaukumus, definīcijas, jēdzienus un izteicienus, kas maina pilnīgi visu vai ir tikai tukša skaņa.

Ziņas Fold 29. aprīlis, 2014

Žurnālā lasāmas intervijas ar aktrisi Ivetu Poli, mūziķi Juri Kaukuli, mākslinieci Kati Krolli un citiem. Autori piedāvā iepazīties ar grupu «Komjaunatne», kas nupat pārdēvējusies par «Rīgas Modēm», ASV dzīvojošo audiovizuālās mākslas guru Paragu Kumaru Mitālu (Parag Kumar Mital) un trīs Zanēm Šmitēm.

Mākslinieks un peldošās galerijas «Noass» kapteinis Dzintars Zilgalvis stāsta par drīzumā Stūra mājā skatāmo izstādi «Par spīti visam…», par naivās mākslas nozīmību un par to, kā sausā vietā uzbūvēt kuģi. Savukārt sarunās ar diviem ārzemniekiem, kas apguvuši latviešu valodu, — šveicieti Rūdi Šorno (Ruedi Schorno) un somu Marko Ojalu —, iespējams novērtēt viņu unikālo vārddarināšanas manieri un uzzināt, kas viņiem mīļš Latvijā un latviešos.

Modes lapās skatāmas fotogrāfes Kristīnes Madjares bildes, kas stāsta par piepilsētas meitenes nepiepildītajiem sapņiem un paralēlo dzīvi diennakts tumšajā pusē. Žurnāla literatūras sadaļā lasāms rakstnieka Svena Kuzmina stāsts «Spēki».

Šī numura ilustrāciju autore ir māksliniece Zane Veldre, kuras daiļradē ekspresīvi gleznojumi mijas ar kariķētiem cilvēku zīmējumiem. Sarunā ar «Veto» Zane atklāj, kāpēc viņai tīk gleznot uz sienām un kāpēc ir noderīgi visur piedalīties.

Žurnālu par 2,12 eiro var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos.