Publicitātes attēls

Vēl līdz 9. jūnijam iespējams iesniegt darbus «Positivus» un «Latvenergo» gaismas objektu konkursam, kura tēma ir «Draudzīga enerģija». Katrs no pieciem labākajiem darbiem saņems finansējumu 1000 eiro apmērā idejas realizācijai šā gada «Positivus» festivālā.

Ziņas Fold 28. maijs, 2014

Jau otro gadu «Latvenergo» sadarbībā ar «Positivus» festivālu gaismas objektu konkursā meklēs labākās iespējamās gaismas mākslas idejas. Konkursā iesniegtajiem darbiem ir jābūt lielformāta gaismas objektiem, kas ir labi pamanāmi gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Darbiem jāatbilst šī gada konkursa tēmai «Draudzīgā enerģija» un tie var tikt veidoti brīvā tehnikā — tās var būt instalācijas, vides dizaina objekti, video, dekorācijas, konceptuālās mākslas un cita veida objekti.

Pagājušajā gadā festivāla gaismas objektu konkursā uzvarēja Elīnas Pavlovskas, Tatjanas Raičiņecas un Jāņa Piebalga veidotais «Gaismas vītols», Jura Kostirko «Spuldze», Anitas Apeles un Reiņa Saliņa «Zvaigžņu koncentrāts», Asena Čumova «3A kulises» un Madaras Laures un Laines Šķesteres instalācija «Mēness aitu barotava».

Iesniegtos pieteikumus izvērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Vizuāli Plastiskās Mākslas nodaļas vadītājs Aigars Bikše, «Positivus» festivāla organizatori, uzņēmuma «Latvenergo» un zīmolu aktivizācijas aģentūras «SponsorKing» pārstāvji. Žūrija no visiem iesniegtajiem projektiem atlasīs piecus labākos objektus, to autoriem piešķirot finansējumu līdz 1000 eiro, kā arī katra uzvarējušā un realizētā darba autoram/–iem tiks piešķirti 4 ielūgumi uz festivālu.

Darbus līdz 9. jūnijam atļauts iesniegt individuāli vai grupās, piesakot arī vairākus projektus. Plašāka informācija par konkursu un tā nolikumu atrodama «Positivus» mājaslapā.