«Blank Canvas» vizuālā identitāte — «Associates, Partners et Sons»

Jau rīt sākas un līdz 17. maijam turpināsies ielu mākslas festivāls «Blank Canvas: art–ground, play–ground, crime–ground». Festivāls tiecas raisīt diskusiju sabiedrības un profesionāļu vidē par ielu mākslas vietu un nozīmi, kā arī radīt virkni jaunu mākslas darbu uz Rīgas sienām.

Ziņas Fold 12. maijs, 2014

Eiropā un citviet pasaulē kvalitatīva ielu māksla aizvien retāk tiek saistīta ar kriminālu darbību un privātīpašuma bojāšanu un pamazām kļūst par ietekmīgu mākslas tirgus daļu un aktuālu sabiedrības procesu spoguli. Festivāla organizētāji vēlas izglītot Latvijas sabiedrību par ielu mākslu, iepazīstināt ar tādu pilsētu piemēriem, kurās ielu māksla ir radījusi nozīmīgu pienesumu vides kvalitātei un atpazīstamībai, kā arī radīt virkni lielizmēra darbu Rīgas ielās.

Festivāla «Blank Canvas» ietvaros paredzētas arī starptautiski atzītu teorētiķu lekcijas un diskusijas, kā arī praktiskas darbnīcas, kuras vadīs pieredzējuši ielu mākslinieki. Šie pasākumi piešķirs festivālam teorētisku kontekstu, veidojot dziļāku izpratni par ielu mākslas tapšanas iemesliem, procesu un estētiskajām vērtībām.

«Blank Canvas» idejas autors un kurators ir grafikas dizaineris Edgars Zvirgzdiņš. Viņš uzaicinājis festivālā piedalīties šādus ielu māksliniekus: ROA, M-City, Hop Louie, Matthew Tully, Moneyless, Kiwie, Dainis Rudens, FROST, Aigars Mamis, Tron un Paulis Liepa. Festivāla laikā Rīgā taps deviņi lielformāta sienu zīmējumi. To adreses pagaidām netiek atklātas, taču visu sienu izmantošana notiek saskaņoti gan ar ēku īpašniekiem, gan Rīgas būvvaldi.

Galvenie notikumi

13. maijs
19.00

Festivāla atklāšana un iepazīšanās ar māksliniekiem «Nabaklab», Z.A. Meierovica bulvārī 12.

14. maijs
10.00

Rīgas urbānā alfabēta darbnīca ar vācu digitālo mediju mākslinieci Susi Mīsneri (Suse Miessner). Darbnīca sāksies Rīga 2014 Kultūras vasarnīcā Esplanādē, un tai iepriekš jāpiesakās, rakstot uz workshop@blankcanvas.lv.

13.00–16.30

Zviedru izdevēja, rakstnieka un ielu mākslas pētnieka Tobiasa Barentina Lindblāda (Tobias Barenthin Lindblad), Gdaņskas ielu mākslas kvartāla pārstāves Barbaras Srokas, kā arī urbānistes un FOLD redaktores Evelīnas Ozolas lekcijas. Pēc lekcijām — diskusija par ielu mākslu, kuru vadīs festivāla kurators Edgars Zvirgzdiņš. Norises vieta — Rīga 2014 Kultūras vasarnīca Esplanādē.

15. un 16. maijs
11.00

Stencilu darbnīca ar zviedru ielu mākslinieku Hop Louie divu dienu garumā. Darbnīca notiks «Nabaklab» Z.A. Meierovica bulvārī 12, un tai iepriekš jāpiesakās, rakstot uz workshop@blankcanvas.lv.

17. maijs
14.00

Velo ekskursija pa festivāla mākslas darbu vietām Rīgā. Sākums pie «Nabaklab» Z.A. Meierovica bulvārī 12.

 

Plašāka informācija par festivāla māksliniekiem un pilna pasākumu programma pieejama «Blank Canvas» mājaslapā, kā arī Facebook lapā. «Blank Canvas» organizē «Ideju institūts» un «Untitled», un tas ir «Rīga — Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» programmas daļa.