Foto — Kiwie

Latviešu ielu mākslinieku kolektīvs Kiwie radījis jaunu blokķēdes instalāciju, kas fiziski atrodas Dubaijā, bet izveidota ar nolūku atbalstīt Ukrainu cīņā par savu brīvību. Jebkurš interesents var iegādāties neierobežotu daudzumu šo darbu, tādējādi ziedojot Ukrainas atbalsta organizācijām.

Ziņas Fold 16. marts, 2022

Latvijā mītošais mākslas kolektīvs Kiwie paralēli kriptomākslas projektam «Kiwie1001» izdevis NFT blakus projektu «Molokiwie». Tā pamatā ir grafiti mākslas darbs, kura fiziskā atrašanās vieta ir Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Visi ienākumi no «Molokiwie» pārdošanas tiks ziedoti Ukrainas labdarības organizācijām.

 

«Šis ir laiks, kad visai pasaulei jāsadodas rokās, lai nosargātu to, ko esam būvējuši pēdējās desmitgades. Mēs šeit, Kiwie kolektīvā, neesam karavīri, tāpēc izvēlamies palīdzēt veidos, kā to protam vislabāk, šajā gadījumā — caur mākslu un digitālajām tehnoloģijām,» stāsta Kiwie.

 

Jaunā mākslas darba formāts atšķiras no visiem iepriekš izlaistajiem «Kiwie1001» darbiem. «Molokiwie» sastāv tikai no viena darba, kura kopiju pēc iekalšanas (minting) principa var iegādāties jebkurš. Tā kā instalācija ir veidota ar mērķi savākt ziedojumus, katrs interesents var iekalt neierobežotu daudzumu darbu. Plašāka informācija par projektu — «Kiwie1001» mājaslapā.