Foto — Kārlis Didrihsons

Vietā, kur Gustava Zemgala gatves pārvads šķērso Čiekurkalna 1. līniju, uz pārvada balstiem izveidota lielformāta gleznojumu brīvdabas galerija, pārvēršot tumšo patilti košā mākslas telpā. Ielu mākslas projektu īsteno biedrība «Popper», un tas ir daļa no Rīgas vasaras kultūras programmas.

Ziņas Fold 17. septembris, 2021

Projekta mērķis ir aktualizēt kvalitatīvas ielu mākslas potenciālu pilsētvides attīstībā: vizuāli bagātināt publisko ārtelpu, kā arī norādīt uz nepieciešamību pilsētas pārvaldes līmenī stratēģiski attīstīt ielu mākslas aktivitāšu plānošanu, organizēšanu un uzraudzību, tādējādi veicinot legālu ielu mākslu. Darbi pilsētvidē tiks saglabāti vairākus gadus — līdz Gustava Zemgala gatves pārvada remontam.

 

Pasākumu organizē biedrība «Popper», kas līdz šim periodiski izdevusi pirmo mūsdienu ilustrācijai veltīto žurnālu Latvijā, kā arī piedalījusies Rīgas Zīnu festivāla un citu aktivitāšu organizēšanā. Pasākuma organizatori atgādina, ka ielu mākslas kustība ir viena no lielākajām mākslas kustībām pasaulē, un publiskā ārtelpa pieder mums visiem.

 

Pasākumā piedalās mākslinieki Ēriks Caune, Īdzība, Koostii, Lazy Bra, Rombo, Trafik (Lietuva), Tron, Anna Vaivere, Zahars Ze, Ziepe Ziepe un Mārtiņš Zutis. Projekta dalībnieki tika izvēlēti atklātā konkursā.

 

Pasākums īstenots ar Rīgas domes finansiālu atbalstu. Projekta lieldraugs ir «Sadolin», pasākumu atbalsta Čiekurkalna attīstības biedrība un vietējie apkaimes uzņēmēji. Vairāk informācijas par Patiltes galeriju atrodams tās Instagram kontā.