Foto — Irēna Andrejeva

Modes zīmols «ZIB*» izstrādājis atstarojošu vesti ar grafisku apdruku, lai atgādinātu un palīdzētu riteņbraucējiem un gājējiem par nepieciešamību parūpēties par savu drošību gada tumšākajā laikā.

Ziņas Fold 6. novembris, 2014

Tumšā laikā un sliktos laika apstākļos gājēji un riteņbraucēji ir vismazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki. Atstarotājs ir nepieciešams un obligāts ikvienam, kurš pārvietojas pa lauku vai pilsētas ceļiem, tomēr Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati liecina, ka lielākā daļa iedzīvotāju atstarotājus nenēsā, lai gan tos var iegādāties par salīdzinoši zemu cenu vai pat saņemt par velti. Galvenie iemesli, kāpēc cilvēki nelieto atstarotājus, ir nepietiekams gaumīgu un vizuāli tīkamu produktu piedāvājums, kā arī atstarotāju lietderības neapzināšanās.

Tāpēc modes zīmols «ZIB*» piedāvā savu risinājumu — zili dzeltenu pāri apģērbam velkamu vesti, kas izskatās krietni labāk par standarta ceļa strādnieku aizsargvestēm, lieki neplivinās vējā un padara tās valkātāju labi saskatāmu gan dienā, gan naktī.

Atstarojošā veste ir jau otrais «ZIB*» produkts, kas radīts, lai uzlabotu cilvēku drošību diennakts tumšajā laikā. Pirms vairāk kā diviem gadiem zīmols sevi pieteica ar gaismu atstarojošu adījumu kolekciju, piedāvājot košas cepures un cimdus kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. Zīmols izvirzījis sev mērķi popularizēt atstarotāju lietošanu, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, tāpēc «ZIB*» kļuvis arī par CSDD reklāmas kampaņas «Redzams = dzīvs» atbalstītāju, kuras ietvaros iedzīvotājiem tiek skaidrota atstarojošo vestu un atstarojošo elementu izmantošanas nozīme diennakts tumšajā laikā.