Publicitātes foto

Norisinās pieteikšanās prestižajai «Red Dot» dizaina balvai, kura jau kopš pagājušā gadsimta vidus tiek uzskatīta par nozīmīgu dizaina kvalitātes zīmi. Tāpat kā pēdējos gados, arī šoreiz nozares profesionāļi aicināti iesniegt darbus trīs disciplīnās — produktu dizains, komunikācijas dizains un dizaina koncepts.

Ziņas Fold 5. janvāris, 2016

Produktu dizains

Kopš 1955. gada Vācijas Ziemeļreinas–Vestfālenes Dizaina centrs piešķir starptautiskas nozīmes apbalvojumu izciliem industriālā dizaina produktiem, sākot no apģērbiem un aksesuāriem līdz elektronikas iekārtām, transporta līdzekļiem, mājlietām un mēbelēm. Pērn konkursam tika izvirzīti teju 5000 produkti no 56 valstīm, un šogad uz «Red Dot» balvu iespējams pretendēt 31 kategorijā. Iesniegtos darbus izvērtē žūrija, pieredzējuši dizaineri, akadēmiķi un nozares žurnālisti, ar kuru galvenajiem vērtēšanas kritērijiem iespējams iepazīties šeit. Reģistrācija atvērta līdz 2016. gada 10. februārim.

Apbalvošanas ceremonijā tradicionāli tiek pasniegta balva arī kategorijā «Gada dizaina komanda», uz kuru pieteikties nav iespējams. Tā ir žūrijas atzinība ilgstošiem visaugstākās klases dizaina sasniegumiem, kas iepriekš piešķirta tādiem uzņēmumiem kā «Apple», «Adidas», «Porsche», «Siemens» u.c.

Komunikācijas dizains

«Red Dot» komunikācijas dizaina disciplīnā aicināti pieteikties aģentūru, dizaina biroju pārstāvji, uzņēmumi ar spēcīgām komunikācijas kampaņām, jau atzītie, jaunie un arī pašnodarbinātie dizaineri. Tā ir populārākā no «Red Dot» disciplīnām ar lielāko konkurenci — pērn šajā disciplīnā tika iesniegts 7451 darbs. Katru gadu žūrijas izvērtēšanai tiek iesniegti plakāti, grāmatas, mājas lapas un citi projekti kopā 17 kategorijās. Papildus galvenajai balvai katrā no tām, komunikācijas dizaina disciplīnā ir arī studentiem un jaunajiem profesionāļiem paredzēta «Junioru balva», kas tās ieguvējiem nozīmē gan atpazīstamības veicināšanu, gan 10 000 eiro vērtu naudas prēmiju. Tāpat noslēguma ceremonijā Berlīnē balvas tiks pasniegtas «Gada aģentūrai» un «Gada zīmolam». Pieteikšanās atvērta līdz 2016. gada 10. jūnijam.

Dizaina koncepts

Kopš 2005. gada Singapūrā norisinās «Red Dot» balvas pasniegšana labākā dizaina koncepta autoram. Darbu iesniegšana šajā kategorijā dizaineriem, dizaina uzņēmumiem un augstskolām ļauj pārbaudīt savu radošo potenciālu un idejas dzīvotspēju. Balstoties uz prototipiem, žūrijas piešķirtais «Red Dot» apbalvojums liecina par inovatīvu vīziju, kuru ir iespējams un ir vērts attīstīt, kā arī par to, ka tās autora gaitām turpmāk vērts sekot līdzi. Arī šajā disciplīnā ir vairākas kategorijas, taču augstākais sasniegums ir «Red Dot: Luminary», ko piešķir labākajam no visiem iesūtītajiem konceptiem. Reģistrēties iespējams līdz 2016. gada 18. jūnijam.

 

Katrā «Red Dot» balvas disciplīnā atšķiras gan piešķiramo apbalvojumu skaits, gan noslēguma ceremonijas un apbalvoto darbu izstādīšanas norises veids un vieta. Visi uzvarētāji iekļūs «Red Dot» dizaina gadagrāmatā un publicitātes materiālos, saņems iespēju lietot «Red Dot» kvalitātes zīmogu kā atpazīstamības zīmi. Reģistrējoties konkursam ātrāk par rakstā norādīto, pēdējo, datumu, tiek piemērotas atlaides. Vairāk informācijas par konkursa noteikumiem un «Red Dot» disciplīnām mājaslapā.