Attēls — «UXDA»

Finanšu produktu dizaina aģentūras «UXDA» veidotā lietotne «My.t money» Maurīcijas lielākajam telekomunikāciju uzņēmumam «Mauritius Telecom» saņēmusi «Red Dot» balvas kategorijās «Finanšu lietotnes dizains» un «Lietotāju pieredzes dizains». «UXDA» kļuvusi par par pirmo lietotāju pieredzes dizaina aģentūru Latvijā, kas ir saņēmusi gan «Red Dot Design Award», gan «IF Design Award» un «A’ Design Award» balvas.

Ziņas Fold 21. jūlijs, 2023

«My.t money» tika izstrādāta, lai atvieglotu Maurīcijas iedzīvotāju ikdienu, vienā lietotnē apvienojot gan finanšu, gan citu pakalpojumu saņemšanu. «UXDA» uzdevums bija dažādās funkcijas integrēt vienā lietotnē, nepārslogojot lietotājus ar informāciju un nodrošinot vienmērīgu lietotāja pieredzi. Lai to sasniegtu, bija nepieciešama pārdomāta plānošana, izpēte, prioritāšu noteikšana un simtiem lietotāju scenāriju projektēšana un testēšana.

 

«Kopš mūsu uzņēmuma dibināšanas pirms astoņiem gadiem mūsu komanda ir izvirzījusi sev augstāko iespējamo latiņu finanšu produktu dizaina izstrādē. Mums ir ļoti svarīgi sekot līdzi tam, kā mūsu dizains izskatās salīdzinājumā ar labākajiem piemēriem no visas pasaules, un ne tikai finanšu sektorā. Šādi starptautiski konkursi ir labākais veids, kā to atklāt un pārbaudīt sevi,» komentē Linda Zaikovska–Daukste, «UXDA» direktore un līdzdibinātāja. Viņa norāda, ka «Red Dot» dizaina balvu iegūšana kalpo kā apliecinājums studijas uz lietotāju orientētajai pieejai, dizaina kvalitātei un starptautiskajai konkurētspējai.

«Ja Latvijas uzņēmēji vēlas eksportēt pakalpojumus un produktus ar augstu pievienoto vērtību, tad ir jāpēta starptautiskā dizaina pieredze un jāņem vērā pasaules standarti un tendences. Digitālajā jomā produktu dizains ir viens no vissvarīgākajiem biznesa instrumentiem. Uzvara tādos globālos konkursos kā «Red Dot Award» pierāda, ka vietējiem dizaineriem ir lieliskas idejas un spēja sasniegt pārsteidzošus rezultātus pat ļoti sarežģītos izaicinājumos,» stāsta Aleksandrs Krēgers, «UXDA» dibinātājs.

 

2015. gadā Latvijā dibinātā studija «UXDA» ir pasaulē pirmais dizaina uzņēmums, kas specializējas finanšu zīmolu digitālo servisu lietotāju pieredzes dizaina veidošanā. Šobrīd uzņēmumā darbojas 20 cilvēku liela komanda, kas ir radījusi vairāk nekā 100 digitālo produktu arhitektūras un dizaina risinājumu ar 76 miljoniem lietotāju vadošajiem finanšu uzņēmumiem no 36 valstīm, tādiem kā «Garanti BBVA», «Emirates NBD», «HSBC», «Bank of Jordan», «United Arab Bank» un «GCash». Uzņēmuma misija ir cilvēciskot finanšu industriju, balstoties uz lietotāju centrētā domāšanas veidā un dizainā. «UXDA» veikums izpelnījies plašu atzinību — uzņēmums starptautiskos konkursos saņēmis jau 25 dizaina balvas. Vairāk par «UXDA» — studijas mājaslapā.