Ilustrācija — Aisha Franz

Komiksu sērijā mini «kuš!» izdoti četri jauni grafikas īsstāsti, kurus veidojušas autores no Latvijas, ASV, Somijas un Vācijas. Katra grāmatiņa piesaista ar atšķirīgu vizuālo rokrakstu un saturu, kas ļauj gan pasmieties, gan vedina uz smeldzīgām pārdomām.

Ziņas Fold 1. aprīlis, 2016

Mākslinieces Ingrīdas Pičukānes krāšņais komikss «Three Sisters» («Trīs māsas») atklāj baisu divu pasauļu sadursmi — tas vēsta par notikumiem, kas seko, kad trīs skaistas māsas meža biezoknī satiek dīvainu vīrieti.

Amerikāņu autores Taras Būsas (Tara Booth) vizuālais stāsts «Unwell» («Nevesels») skatītājam ļauj iepazīt kādu jaunu sievieti, viņas suni un sekot abu ikdienas notikumiem, bet Hannerīna Moiseinena (Hanneriina Moisseinen) no Somijas ar komiksu «1944» aicina atgriezties 72 gadus senā pagātnē Karēlijā, kad saimniekiem jāpamet savas mājas, bet govs nupat sākusi laist pasaulē teliņu.

Savukārt vācu komiksu māksliniece Aiša Franca (Aisha Franz) izdevumā «EYEZ» atspoguļo pasauli, kurā visi zina visu par visiem un indivīdiem nākas meklēt arvien jaunas bēgšanas stratēģijas, lai neiekļūtu kādā no novērotāju veidotajām kategorijām.

28 lappušu garie mini «kuš!» komiksu 38.–41. numuri ir atšķirīgi ne tikai satura, bet arī izmantotās tehnikas ziņā ­­­— zīmējumi tapuši gan ar roku, gan digitāli. Komiksus visērtāk iespējams iegādāties internetā.