«Fenix» — Zane Zlemeša

Piektdien, 3. novembrī, plkst. 19.00 mākslas telpā «Micēlijs» tiks atvērta mākslinieces Zanes Zlemešas komiksu grāmata un izstāde «Fenix». Grāmata nākusi klajā komiksu izdevniecībā «kuš!».

Ziņas Fold 31. oktobris, 2017

«Fenix» ir 68 lappušu biezs komikss par fantastisku pilsētu Fīniksu, kur kopā savijas sapņi un veiksme. Pilsēta ir nosaukta par godu maģiskajam mītiskajam putnam fēniksam. Senos nostāstos minēts, ka tā uzcelta vietā, kur parādījies pirmais fēnikss. Mūsdienās Fīniksa ir kļuvusi par vienu no aizraujošākajām azartspēļu un mākslas scēnām. Grāmata stāsta par kādu vīrieti, kura lielais azartspēļu laimests dod iespēju īstenot sapni — atvērt pašam savu mākslas muzeju.

Neparastā vizuālā stāsta autore ir Zane Zlemeša, kura glezno, zīmē komiksus un ilustrācijas, veido grafikas dažādās tehnikās un ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas maģistrantūru. Viņas komiksi ir  publicēti komiksu «kuš!» izdotajā antoloģijā «š!», komiksu īso stāstu sērijā «mini kuš!», kā arī citos starptautiskos izdevumos. Zane piedalījusies grupu izstādēs Eiropā un Japānā, ieguvusi galvenās balvas «KoMASK 2012» zīmēšanas konkursā «Cilvēka figūra» Beļģijā un 2014. gadā arī Latvijas Komiksu konkursā «Ķermeņa fabrika».

 

Zanes Zlemešas ilustrāciju izstāde būs bez maksas apskatāma līdz 24. novembrim ceturtdienās un piektdienās plkst. 16.00–19.00 mākslas telpā «Micēlijs» Berga bazārā, Marijas ielā 13/1, Rīgā.