Stils — Elīna Štobe, foto — Liene Pētersone

Pievēršoties klimata pārmaiņu problemātikai, bērnu apģērbu zīmols «Hebe» radījis 2017. gada pavasara–vasaras kolekciju «Footprint», kuras tērpus rotā reti sastopamu un aizsargājamu dzīvnieku motīvi. No 2. līdz 4. jūlijam tā tiks izrādīta izstādē «Playtime Paris».

Ziņas Fold 30. jūnijs, 2016

Vai zinājāt, ka uz planētas dzīvo vairs tikai trīs Ziemeļu baltie degunradži? Vai to, ka Londonā ik mēnesi piedzimst trīs reizes vairāk mazuļu nekā visā pasaulē brīvā dabā palicis tīģeru? Šie ir daži no jautājumiem, par kuriem aizdomājušies bērnu apģērbu zīmola «Hebe» jaunās 2017. gada pavasara–vasaras kolekcijas «Footprint» radītāji.

Tajā uzmanība vērsta uz vairāku dzīvnieku, iespējams, pēdējiem, atstātajiem nospiedumiem — audumus rotā pandu, degunradžu, ziloņu un tīģeru apdrukas. Ierasti rotaļīgais dizains šoreiz ieturēts dūmakaini rozā, persiku, piparmētru, debeszilos un pelnu pelēkos toņos. Tāpat kolekciju papildina arī apģērbu līnija pieaugušajiem. Apģērbu dizaina autore ir «Hebe» vadītāja Inga Blumberga, bet audumu apdrukas  ir ilustratores Līgas Kitchen un mākslinieces Sanitas Simtnieces darbs.

Kopš darbības pirmsākumiem uzņēmums «Hebe» iestājies par ētisku un videi draudzīgu ražošanu un lepojas, ka šūšanā izmanto vienīgi dabīgu kokvilnu, bet apģērba detaļas un apdruku krāsa nesatur kaitīgus metālus un ķīmiskus savienojumus. Zīmols sadarbojas arī ar Pasaules Dabas fondu, tāpēc paredzēts, ka daļa no jaunās «Footprint» kolekcijas pārdošanas ienākumiem tiks ziedoti fonda darbībai.

Lai arī «Footprint» kolekcija jau šonedēļ tiks prezentēta Parīzē, tirdzniecībā Latvijā tā būs pieejama no nākamā gada februāra. «Hebe» eksporta vadītāja Maija Helde norāda, ka tieši, pateicoties dalībai starptautiskās izstādēs, «Hebe» eksporta apjoms pēdējā gada laikā ievērojami audzis, vairākkārt pārsniedzot plānoto. Šobrīd apģērbi tiek tirgoti Baltijā un Skandināvijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Francijā, Šveicē, Vācijā, Krievijā, Kanādā, kā arī Austrālijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un drīzumā tie būs pieejami arī Japānā.