Publicitātes attēls

Līdz 31. jūlijam B2B jomā strādājošie jaunuzņēmumi var pieteikties Latvijā pirmajai akseleratoru programmai, kas tapusi, pateicoties «Startup Wise Guys» (SWG) sadarbībai ar «Lattelecom». Līdzās mentoringa programmai tā piedāvā arī 20 tūkstošu eiro agrīnās stadijas investīciju.

Atbalsts Fold 28. jūlijs, 2016

«SWG Riga powered by Lattelecom» ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību uzsāks šī gada rudenī. SWG ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas, no kurām pēdējās trīs zem «BusinessTech» zīmola, fokusējoties tikai uz B2B un SaaS biznesa idejām. SWG portfolio ir tādi uzņēmumi kā «Sorry as a Service»«Leaf.fm» un «Investly», kas veiksmīgi piesaistījuši investīcijas un sasnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni.

Kopš 1. jūnija programmai pieteikušies gandrīz simts jaunuzņēmumu no visas pasaules. Dominē pieteikumi no Latvijas un tuvajām kaimiņvalstīm, tomēr pieteikto start–up vidū ir arī pārstāvji no Čīles, Nigērijas, ASV un Turcijas. Līdzās latviešiem īpaši aktīvi bijuši Ukrainas jaunie uzņēmēji — no šīs valsts pieteikušies 22 iesācējuzņēmumi.

«Mūsu mērķis rudenī ir strādāt ar astoņiem stārtapiem, kas sevī iemieso īstu censoņa garu — ir gatavi smagi strādāt un patiesi tic savai biznesa idejai. Parasti pieteikšanās bumu piedzīvo tieši pēdējā nedēļā, tāpēc prognozējam, ka finālistus varēsim izvēlēties vismaz no kādiem 200 pieteikumiem,» informē «Startup Wise Guys» valdes priekšsēdētājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

B2B joma ir plaša un par to liecina arī pieteikto jauno uzņēmumu darbības spektrs — komercija, lielie dati, mediji un reklāma, mobilās tehnoloģijas, programmatūra lielajiem uzņēmumiem, virtuālā realitāte ir tikai dažas no akseleratora pieteikumos pārstāvētajām B2B pakalpojumu jomām.

Augustā tiks izvēlēti pusfinālisti — 20 jaunie uzņēmumi. No tiem septembrī akselerācijas procesu sāks tikai astoņi, kas būs sevi pierādījuši gan ar līdzšinējiem biznesa rezultātiem, gan arī spēcīgām un aizrautīgām komandām. Akselerācijas programma ilgs līdz gada beigām, trīs mēnešu laikā iesācējuzņēmumiem būs pieeja 150 mentoriem un investoriem, pieredzes apmaiņa ar uzņēmumiem, kas jau iepriekš izgājuši SWG akselerācijas programmas, kā arī iespēja strādāt modernās telpās Rīgā.

Iepazīties ar akseleratora piedāvājumu un pieteikties programmai iespējams vēl līdz 31. jūlijam SWG mājaslapā.