Vāka ilustrācija — Berliac

Klajā nācis jau 25. komiksu žurnāla «š!» izdevums «Gaijin Mangaka», un šoreiz tā 164 lappusēs skatāmi vizuāli stāsti, kurus iedvesmojuši Japānas komiksi. Izmantojot atšķirīgus paņēmienus, tos radījuši 15 autori no dažādām pasaules valstīm.

Ziņas Fold 2. augusts, 2016

Izdevniecības «kuš!» pārstāve Sanita Muižniece stāsta, ka jaunais «š!» komikss šoreiz ir īpašs — krājuma autori pievērsušies interesantam strāvojumam Rietumu komiksu pasaulē. Tajā apkopoti darbi no tādiem māksliniekiem, kuru radošo rokrakstu spilgti ietekmējuši japāņu komiksi — gan ļoti populāras, plašas tirāžas mangas, gan maz tulkoti, alternatīvi darbi.

Uzaicināto autoru vidū nav neviena vārda no Latvijas, taču visi izraudzītie mākslinieki no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas ir vai nu uzauguši, lasot mangas, vai arī atklājuši šo komiksu formu vēlāk. To ietekme katra darbā atspoguļojas citādi.

«š!» jaunākā numura piecpadsmit autori ir Andre Magans (Andrés Magán, Spānija), Aseyn (Francija), Bens Markus (Ben Marcus, ASV), Berliac (Argentīna), Dailena Sū (Daylen Seu, ASV), Dilrāžs Manns (Dilraj Mann, Lielbritānija), GG (Kanāda), Glorija Rivjera (Gloria Rivera, ASV), Hetamoé (Portugāle), König Lü.Q. (Šveice), Luī Jangs (Luis Yang, Spānija), Mikija Zakili (Mickey Zacchilli, ASV), Nou (ASV), Vinčenzo Filoza (Vincenzo Filosa, Itālija), xuh (Polija).

Krājumā iekļauts arī britu komiksu pētnieka un kuratora Pola Graveta (Paul Gravett) ievads, kurā viņš iepazīstina ar minētajiem autoriem un viņu mīļākajiem japāņu komiksiem.

Komiksu žurnāla «š!» 25. izdevumu «Gaijin Mangaka» visērtāk iespējams iegādāties internetā.