Ilustrācija — Pauls Pecels

Komiksu žurnāls «kuš!» sadarbībā ar Gētes institūtu rīko tukšām ēkām un pamestām vietām veltītu komiksu darbnīcu, kuru vadīs mākslinieks un ilustrators Pauls Pecels. Darbnīca norisināsies no 24. līdz 26. februārim Rīgā, bet pieteikšanās ir atvērta līdz 13. februārim.

Ziņas Fold 8. februāris, 2017

Komiksu mākslinieks un ilustrators Pauls Pecels (Paul Paetzel) dzīvo un strādā Berlīnē. Viņš ir studējis vizuālo komunikāciju Berlīnes Mākslu universitātē un pašlaik kopā ar ilustratoriem Anu Albero (Ana Albero) un Tilu Hāfenbraku (Till Hafenbrack) izdod komiksus apvienībā «Edition Biografiktion». Paula darbi tikuši izrādīti izstādēs Berlīnē, Londonā, Antverpenē, Sanfrancisko un Barselonā. Viņa klientu vidū tādi labi atpazīstami zīmoli un mediji kā «Diesel», «Nobrow», Lodzas Dizaina festivāls, Bavārijas Valsts opera, Maksima Gorkija teātris, «VW–Magazin», «Russian Prime Magazine», «The New York Times», «Neon Magazin» un «Zeit Campus».

No 24. līdz 26. februārim Pecels vadīs komiksu darbnīcu Rīgā, kuras tēma būs «tukšas ēkas, pamestas vietas». Pirmās dienas vakarā darbnīcas ietvaros notiks pastaiga kopā ar kustības «Free Riga» pārstāvi Mārci Rubeni, apmeklējot tukšās telpas Rīgā. Sestdien un svētdien darbnīcas dalībnieki veidos komiksus kopā ar Paulu Pecelu. Paralēli stāstu radīšanai, dalībnieki apgūs arī zināšanas par divu toņu drukas tehnikas metodi — tā tiks izmantota, lai radītos darbus nodrukātu risogrāfijas tehnikā un vēlāk izrādītu tos izstādē un izdotu mazas tirāžas pašizdotā grāmatā jeb zīnā. Dalība 25. un 26. februārī izraudzītajiem dalībniekiem ir obligāta. Darbi netiks drukāti minētajā nedēļas nogalē, bet pēc tās. No 19. aprīļa darbnīcas ietvaros radītie darbi būs apskatāmi izstādē Gētes institūtā Rīgā, un no 20. aprīļa — arī tiešsaistē.

Interesentiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas ir iespēja pieteikties Pecela vadītajai komiksu darbnīcai vēl līdz 13. februārim, sūtot vēstuli komiksu kultūras žurnāla «kuš!» redaktoram Dāvidam Šilteram. Tajā jānorāda: vārds, uzvārds, dzīvesvieta, saite uz savu portfolio vai blogu, vai arī fragmenti no pašu radītiem komiksiem (ne vairāk kā 3 lpp.) un jāpievieno īsa motivācijas vēstule. Darbnīcas dalībnieki tiks izvēlēti konkursa kārtībā. Darbnīca būs bez maksas, darba valoda — angļu. Norises vieta — Gētes institūts, Torņa ielā 1, Rīgā.