Publicitātes attēls

29. un 30. jūlijā Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD aicina apmeklēt dizaina procesiem veltītas publiskās lekcijas un biodizaina atvērto darbnīcu Siguldā. Ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies MAD skolas pasniedzēji — dizaina, mākslas, zinātnes un permakultūras profesionāļi.

Ziņas Fold 20. jūlijs, 2017

No 28. jūlija līdz 6. augustam Siguldā norisināsies Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD, kuras fokusā šogad būs tradicionālā un netradicionālā lauksaimniecība, kā arī iekštelpu dārzkopība. Siguldas pils tiks pārvērsta par iekštelpu dārzkopības darbnīcu, kurā sešas starptautisku studentu darba grupas praktiskā darbā meklēs risinājumu pasaules pārapdzīvotības un uztura problēmām. Interesenti ir aicināti apmeklēt vasaras skolas publiskās lekcijas, kas bez maksas notiks Siguldas kultūras centrā, Raiņa ielā 3, Siguldā.

29. jūlijs

12.30–14.30

Anijas Vangas (Anny Wang) un Tima Soderstroma (Tim Söderström) («Wang & Söderström», Dānija) lekcija «Fiziski elementi digitālā vidē». «Wang & Söderström» ir starpdisciplināra radošā studija, ko 2016. gadā Kopenhāgenā izveidoja zviedru mēbeļu dizainere Anija Vanga un arhitekts Tims Soderstroms. Studija darbojas vizuālās komunikācijas, kā arī digitālās un fiziskās izstrādes jomā. Tās hiperreālisma darbi guvuši plašu starptautisku atzinību.

Katrīnas Mišeres (Katharina Mischer, «Mischer’traxler studio», Austrija) lekcija «Mikro fabrika — jaunas ražošanas metodes». «Mischer’traxler studio» izstrādā un veido dizaina priekšmetus, objektus, mēbeles, procesus, instalācijas, pievēršoties konceptuālai domāšanai. Studijas projekti ir iekļauti Čikāgas Mākslas institūta, Vitras Dizaina muzeja, Vīnes MAK muzeja un citu muzeju pastāvīgajā ekspozīcijā.

Darjas Meļņikovas (Latvija) lekcija «Māksla un vide». Mākslinieces Darjas Meļņikovas fokusā ir publiskās telpas, cilvēku ieradumu un uzvedības izpētei. Darjas darbi ir izstādīti personālizstādē «ISSMAG» galerijā Maskavā, kā arī kopizstādē «Siberkuppe» galerijā Berlīnē.

15.30–17.30

Oskara Pīta (Oskar Peet) un Sofijas Mensenas (Sophie Mensen) («OS ∆ OOS», Nīderlande) lekcija «Māksla = industrija». Dizaineri Oskars Pīts un Sofija Mensena meklē līdzsvaru starp formu, materiālu un to attiecībām ar apkārtējo vidi un lietotāju. Vairums viņu darbu atrodas uz dizaina un autonomu objektu robežas, tādēļ darba rezultāts nav produkts vai mākslinieciska izpausme, bet abu apvienojums.

Ādama Alberta (Ádám Albert, Ungārija) lekcija «Dekonstruēto nozīmju melanholija». Mākslinieks Ādams Alberts ir Ungārijas Tēlotājmākslas Universitātes asociētais profesors, «ESSL Art Award» 2007. gada konkursa 1. vietas ieguvējs. Mākslinieka jaunākās izstādes ir «Plīvurpūces sapnis» «Kisterem» mākslas galerijā Budapeštā un holokaustam veltītā izstāde «[klusums]» «Ludwig» muzejā Ķelnē. Ādama darbi ir izstādīti Ungārijas Nacionālās galerijas pastāvīgajā ekspozīcijā.

Dizainera Mārča Ziemiņa un uzņēmējas, producentes un raidījumu vadītājas Gundegas Skudriņas («Untamed Dinner», Latvija) uzstāšanās «Gastronomiskie eksperimenti».

12.00–16.00

«Bosch» instrumentu demo diena.

30. jūlijs

12.30–14.30

Kloda Oprī (Claude Oprea, Lielbritānija) lekcija «Permakultūras dizains un iekštelpu dārzkopība». Klods Oprī ir sertificēts permakultūras dizaineris un koordinators, Permakultūras asociācijas biedrs. Viņš pasniedz permakultūras dizaina kursus, vada seminārus skolās, izzinošas pastaigas pilsētā un sniedz konsultācijas tādos projektos kā «Terra Perma» projektā Monreālā, Kanādā. Klods ir arī dziednieks, «Bear Hands Holistic Massage» īpašnieks un augu mākslinieks, kurš ir radījis lielapjoma integrētas augu instalācijas Glastonberijas Laikmetīgās mākslas festivālā un izstādē «Boomtown Fair».

15.30–19.00

«Dari pats» bio laboratorija «Superprodukta spirulīnas aļģes audzēšanas reaktora dizains» Šamiras Dālas (Xiamyra Daal, Nīderlande) vadībā. Šamira Dāla ir attīstības koncepciju izstrādātāja mākslas, zinātnes un tehnoloģiju institūta «Waag Society» studijā «Open WetLab». Tā ir vadošā biomākslas, biodizaina un «do–it–together» bioloģijas studija Amsterdamā, kas dažādos sabiedrības iesaistes projektos sadarbojas ar māksliniekiem, dizaineriem un zinātniekiem.

 

Lekcijas notiks angļu valodā un būs atvērtas interesentiem bez ieejas maksas. Vairāk informācijas par Starptautisko dizaina vasaras skolu MAD, tās lektoriem un pasākumiem skolas mājaslapā.