Foto — Ansis Starks

Interjera arhitektūras birojs «Annvil» izveidojis jaunu interjeru viesnīcai «Redstone» Vecrīgā, kas izceļas monohromiem risinājumiem, piešķirot telpām viengabalainu, izsmalcinātu raksturu.

Ziņas Veronika Viļuma 6. augusts, 2018

Vecrīgā durvis nesen vērusi dizaina viesnīca «Redstone Hotel», kas piedāvā vienpadsmit atšķirīga dizaina numuriņus ar skatu uz vecpilsētu. Tā atrodas arhitektu biroja «Jaunromāns un Ābele» projektētajā ēkā Skārņu ielā 11, kas 2015. gadā saņēma Latvijas Arhitektūras gada balvas sudraba godalgu.

Viesnīcas iekštelpu risinājumi 542,6 m2 platībā tapuši interjera arhitektūras birojā «Annvil», un pie tiem strādājušas interjera arhitekte Anna Butele un arhitekte Berta Lerhe. Katrs no sešiem ēkas stāviem veidots savā tonalitātē ar mērķi panākt monohromu gaismu un ēnu spēles efektu. Viesnīcas pirmajos divos stāvos esošais restorāns «St. Petrus» ir autoru izvēlētās krāsu paletes sākuma punkts, kas katram nākamajam ēkas stāvam pievieno savu pasteļu niansi, iekrāsojot tos sārtā, pienbaltā un jūras zilā krāsā.

Monohromais risinājums rada viengabalainu efektu, kurā autores neizceļ ne tekstūras, ne faktūras. Telpas plaknes un dizaina objekti saplūduši vienotā veselumā, nojaucot robežas starp interjera elementiem. Vienkrāsaino iespaidu «atšķaida» atšķirīgas toņu nianses mēbelēs. «Annvil» viesnīcas interjeru uzlūko kā tīru, lakonisku fonu, kas nenovērš uzmanību no galvenā — cilvēka, kurš izvēlējies apmesties «Redstone Hotel».