Publicitātes foto

Dizaina studijas «Design Elevator» dizaineri Čārlzs Bušmanis un Elīna Bušmane sadarbībā ar dizaina domāšanas eksperti Signi Adamoviču izdevuši dizaina domāšanas metožu apkopojumu 56 kāršu formātā latviešu valodā.

Ziņas Fold 17. decembris, 2018

Autoriem ideja par šādu metožu kāršu komplektu radusies, vadot dizaina domāšanas apmācības. Lai arī līdzšinējie dizaina domāšanas materiāli angļu valodā ir vērtīgi, Latvijā līdz pat pusei apmācību dalībnieku ir nepietiekamas valodas zināšanas, lai strādātu ar šādu specifiska satura materiālu. Izstrādātais problēmu risināšanas instruments ir pārbaudīts un piemērots Latvijas sociokulturālajam kontekstam.

Dizaina studijas «Design Elevator» izveidotais kāršu komplekts sastāv no praktiskiem un radošiem, praksē pārbaudītiem uzdevumiem, kas papildināti ar shēmām un Karīnas Villertes radītām ilustrācijām. Šī problēmu un izaicinājumu risināšanas metodoloģija ir piemērota indivīdiem, uzņēmējiem, organizācijām, izglītības jomas pārstāvjiem un studentiem, attīstot jaunus pakalpojumus, uzlabojot eksistējošus produktus un saskaroties ar šķēršļiem dizaina domāšanas procesā. Iteratīvais dizaina domāšanas instruments palīdz izprast produkta vai pakalpojuma lietotājus un izaicina sākotnējos pieņēmumus, risinot problēmu atvērtā, radošā veidā gan individuāli, gan komandās. Kāršu komplektu iespējams integrēt arī citās dizaina domāšanas metodēs, piemēram, Lean un Agile.

Materiāla autori ir Čārlzs Bušmanis, Elīna Bušmane un Signe Adamoviča, piesaistot padomdevējus Jeļenu Solovjovu, Viesturu Celmiņu un Ilgu Ceriņu.

Uzzināt vairāk par kāršu komplektu un to iegādāties iespējams dizaina studijas «Design Elevator» mājaslapā.