«Gamechanger Audio». Publicitātes foto

Novembra beigās Kopenhāgenā jau astoto reizi norisinājās starptautiskais radošās uzņēmējdarbības čempionāts «Creative Business Cup». Šogad 49 dalībvalstis sīvā konkurencē cīnījās par balvām un titulu «radošākais uzņēmējs pasaulē». Latviju konkursā pārstāvēja mūzikas tehnoloģiju uzņēmums «Gamechanger Audio», kas saņēma godpilno otro vietu.

Ziņas Fold 7. decembris, 2018

«Creative Business Cup» ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kas norisinās ik gadu un pulcē nacionālo atlašu uzvarētājus no visas pasaules. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas.

Šogad Latviju konkursa finālā, kas norisinājās 27. novembrī Kopenhāgenā, pārstāvēja mūzikas tehnoloģiju uzņēmums «Gamechanger Audio» — nacionālās atlases laureāts. Pēc pārliecinošām prezentācijām Latvijas pārstāvis konkursā izcīnīja otro vietu. Galveno balvu saņēma Izraēlas jaunuzņēmums «6Degrees», kas piedāvā valkājamu tehnoloģiju viedierīču lietošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Savukārt trešajā vietā ierindojās «ThinkOutside» no Norvēģijas.

««Gamechanger Audio» ir viena no inovatīvākajām kompānijām, ar kuru pēdējā laikā ir sanācis iepazīties, un tas ir lielisks pierādījums tam, ka esam spējīgi piedāvāt augstas kvalitātes produktus un pakalpojumus starptautiskā līmenī. Tas ir liels gods, ka Latvijas uzņēmums, kas ražo sava veida nišas produktu, var sasniegt tik pozitīvus rezultātus un sadarboties ar tādiem rokmūzikas grandiem kā Džeks Vaits, «U2», «Rammstein» u.c., palīdzot veidot labvēlīgu vidi investīcijām un nesot Latvijas vārdu pasaulē,» pašmāju jaunuzņēmumu raksturo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Pēc otrās un trešās vietas iegūšanas nacionālajā atlasē uz Kopenhāgenu bija iespēja doties arī jaunuzņēmumiem «CheeksUp» un «CastPrint».

Vairāk par «Creative Business Cup 2018» norisi un apbalvotajiem uzņēmumiem iespējams uzzināt konkursa mājaslapā.