Publicitātes foto

Klajā nācis žurnāla «Pikolo» otrais izdevums, kas turpina piedāvāt kvalitatīvu un radošu laika pavadīšanu pirmsskolas vecuma bērniem. Tā saturu un vizuālo noformējumu veidojusi Latvijas ilustratoru un autoru komanda, šoreiz stāstot par māju vidi un to daudzveidību visapkārt zemeslodei.

Ziņas Fold 11. decembris, 2018

«Pikolo» idejas autore un radošā direktore ir ilustratore Līga Kičena (Līga Kitchen), bet žurnāla izdevēja un projekta vadītāja — Katrīna Tālberga. Pirmais numurs iznāca augusta beigās un jau paguvis iemantot lasītāju atsaucību.

Žurnāla veidotājas uzsver, ka «Pikolo» mērķis ir kvalitatīva komunikācija ar bērnu, spēja iejusties bērna pasaulē un viņa valodā. Katrs izdevuma numurs iecerēts atšķirīgs, jo pie tā strādā cita Latvijas ilustratoru komanda. «Pikolo» otrā numura ilustrāciju autores ir Rebeka Lukošus, Zane Veldre, Zane Zlemeša un Līga Kičena. Tajā žurnāla galvenais varonis mākonītis Pikolo un viņa draugi stāsta par mājas sajūtas nozīmi un aicina padomāt par to, kas mums dzīvo kaimiņos, un kas varētu dzīvot zemeslodes otrā pusē. Izdodot žurnālu, īpaši domāts par papīra kvalitāti un tā biezumu, lai bērni ērti ar to var darboties — griezt, zīmēt, krāsot un pat apgleznot.

Otrā numura tekstu autori ir Sondra Zaļupe un mūziķi Māra un Jānis Upmaņi–Holšteini, kuri sacerējuši dziesmu īpaši «Pikolo» lasītājiem.

«Pikolo» pirmo un otro numuru iespējams iegādāties izdevuma mājaslapā, kur par pazeminātu cenu var abonēt arī divus nākamos 2019. gada numurus. «Pikolo» pieejams arī veikalos «Mazā cilts», «Manilla», «Mr. Page», «NicePlace Telpa», galerijā «Istaba», Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, grāmatnīcās «Jānis Roze» lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī «Rimi», «Maxima» un «Narvesen» preses stendos.