Publicitātes foto

28. augustā atklāšanas svētkus svinēs «Pikolo» — jauns izdevums pirmsskolas vecuma bērniem. Pirmais žurnāls caur ilustrācijām, tekstiem un dažādiem radošiem uzdevumiem iepazīstinās mazos lasītājus ar profesiju daudzveidību. «Pikolo» idejas autore un radošā direktore ir ilustratore Līga Kičena (Līga Kitchen), izdevēja un projekta vadītāja — Katrīna Tālberga.

Ziņas Fold 22. augusts, 2018

«Pikolo» ir vārds žurnāla galvenajam varonim — zinātkāram, rotaļīgam un draudzīgam mākonītim, kura sapņi ir lieli, un tas spēj paveikt ļoti daudz. Žurnāla lapaspusēs varēs iepazīties ar «Pikolo» radošo daudzpusību un viņa draugiem, kuri mīt stāstā, komiksā, āķīgos, aizraujošos un reizēm smieklīgos uzdevumos.

Pirmā izdevuma izveidošanā piedalījās Latvijas ilustratori un rakstnieki, kuru darbi ir pazīstami gan pašu mājās, gan ārvalstīs. «Esam lepni, ka mūsu komandā ir Elīna Brasliņa, Luīze Pastore, Anna Vaivare un Roberts Rūrāns. Bērniem tā ir unikāla iespēja katrā žurnāla atvērumā iepazīties ar mūsu pašu talantīgo mākslinieku rokrakstiem, kuru asprātīgie darbi uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos,» stāsta Katrīna Tālberga.

«Strādājot pie žurnāla izveidošanas, jau no paša sākuma zinājām, ka vēlamies veidot tēlu, kura forma varētu būt brīva un elastīga, pēc iespējas vairāk atstājot telpu bērna iztēlei. «Pikolo» krāsas var mainīties atkarībā no sajūtām un apstākļiem, uzsverot, ka katra bērna emocija ir svarīga, un prasa ieklausīšanos. Viens no žurnāla mērķiem ir komunikācija ar bērnu, spēja iejusties bērna pasaulē un viņa valodā. «Pikolo» žurnāls caur dažādiem radošiem uzdevumiem paver iespēju interesantām sarunām ar bērnu,» komentē žurnāla radošā direktore Līga Kičena.

Pirmais «Pikolo» izdevums ir ar vienotu tēmu, kas vēsta par profesiju dažādību. Žurnāla atvērumos tiek apskatīti amati, par kuriem bērni jau būs dzirdējuši un arī tādi, kas ir ārpus ikdienišķā un ļaus vaļu bērna fantāzijai.

Autori uzsver, ka, izdodot žurnālu, īpaši domāts par papīra kvalitāti un tā biezumu, lai bērni varētu ar to ērti darboties — griezt, zīmēt, krāsot un pat apgleznot.

Žurnāla «Pikolo» atklāšanas svētki notiks 28. augustā, plkst. 10.00–19.00 jaunatvērtajā dizaina, rotaļlietu un dāvanu veikaliņā «Mazā cilts», Hospitāļu ielā 5, Rīgā. Pasākuma ietvaros no plkst. 17.00 līdz 19.00 būs iespēja klātienē satikt «Pikolo» radošo komandu.

Žurnālu «Pikolo» pagaidām var iegādāties tā mājaslapā.