Foto — Rita Antonova

Latvijas ilustratoru un autoru komanda izdevusi jau sesto «Pikolo» žurnālu bērniem. Jaunais numurs vēsta par cilvēku un dabas mijiedarbību.

Ziņas Fold 6. decembris, 2019

Izdevumā «Cilvēks un daba» žurnāla galvenais varonis, mākonītis Pikolo iepazīstinās pirmsskolas vecuma bērnus ar iespējām, kā varam kopā rūpēties par savām mājām — Zemi, lai tā būtu skaista, tīra un patīkama vieta, kur dzīvot, spēlēties, pētīt un mācīties.

 

Žurnāla «Pikolo» mērķis ir sniegt bērniem jēgpilnu saturu ar radošiem, praktiski veicamiem uzdevumiem, stāstiem un komiksiem, kā arī mudināt jauno paaudzi radoši darboties, interesēties, diskutēt ar vecākiem un vienlaikus iepazīt Latvijas ilustratorus un autorus.

 

Katru «Pikolo» izdevumu veido cita mākslinieciskā komanda žurnāla radošās direktores, ilustratores Līgas Kičenas vadībā. Līdz šim sešu žurnālu tapšanā ir piedalījušies 27 talantīgi mākslinieki, autori un pat mūziķi no Latvijas. Jaunākā žurnāla ilustrētos atvērumus veidojuši: Kristīne Martinova, Kristiāna Doroščonoka, Svens Neilands un Līga Kičena. Stāsta autore šoreiz ir Zane Zusta.

Žurnāls drukāts uz kvalitatīva papīra, kas ļauj bērniem brīvi izpausties — krāsot, gleznot, griezt un līmēt. Papīra kvalitāte nodrošina, ka žurnāls darbošanās laikā neizjuks, bet sniegs gandarījumu par padarīto.

 

Žurnāls «Pikolo» iznāk reizi trīs mēnešos. To var iegādāties «Pikolo» mājaslapā ar piegādi visā pasaulē. Žurnālu Rīgā var nopirkt veikalos «Mazā Cilts», «Manilla», «Mr. Page», «Muki.lv», «Micars» un galerijā «Istaba», Liepājā — «Mulle», Cēsīs — «Tilli», Kuldīgā — «Kuuld», kā arī «Jānis Roze» grāmatnīcās visā Latvijā. Žurnālu «Pikolo» ir iespējams arī abonēt 2020. gadam uz jebkuru pasaules valsti.