Ilustrācija — Līva Ozola

Bērnu grāmatu izdevniecība «Liels un mazs» laidusi klajā jaunās mākslinieces Līvas Ozolas sastādītu un ilustrētu bilžu grāmatu «Eju meklēt!», kas adresēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Grāmata ir krāšņi ilustrēts stāsts par bērna iztēles pasauli, spēlējot paslēpes — vienu no iemīļotākajām spēlēm visā pasaulē jau daudzus gadsimtus.

Ziņas Fold 16. aprīlis, 2019

Stāsta «Eju meklēt!» galvenā varone ir Vilma — maza meitene, kas vakarā pirms gulētiešanas pierunā tēti vēl uzspēlēt paslēpes. Grāmatā izmantots papīra atloku (lift–the–flap) princips, kas lasītājam katrā grāmatas atvērumā dod iespēju pavērt dažādas durvis un kopā ar Vilmu ielūkoties, kas aiz tām slēpjas. Vilmas iztēles pasaulē atrodamas arī daudzas no ikdienas sadzīves aizgūtas brīnumainas ainas — virtuvē ir kūku kalni, viesistabā puķu podu džungļi, roboti stumj rotaļu automašīnas caur sastrēgumiem, rūķi brauc laivā un mušas kungs iekārtojas atpūtas krēslā. Stāstu papildina arī īsi skaitāmpanti, kuru autore ir  grāmatas redaktore, dzejniece Inese Zandere.

Grāmatas idejas, teksta un ilustrāciju autore Līva Ozola ir jaunā māksliniece, kas studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedrā beidza ar izcilību un strauji ienākusi Latvijas vizuālās mākslas un ilustrācijas pasaulē, 2018. gadā radot ilustrācijas trim dažādām grāmatām, ko izdevuši apgādi «Zvaigzne ABC», «Jāņa Rozes apgāds» un «Liels un mazs». Grāmata «Eju meklēt!» ir viņas diplomdarbs Latvijas Mākslas akadēmijā.

Stāstu par Vilmas piedzīvojumiem iespējams iegādāties «Liels un mazs» birojā Tērbatas ielā 49/51–12, izdevniecības interneta veikalā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos. Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.