Foto — Madara Gritāne

Latvijas mākslinieku un autoru komanda izveidojusi jau ceturto «Pikolo» — radošu uzdevumu, stāstu un komiksu žurnālu pirmsskolas vecuma bērniem, kas šoreiz vēsta par pasaules festivālu dažādību.

Ziņas Fold 4. jūnijs, 2019

Ceturtajā «Pikolo» numurā caur košām ilustrācijām un praktiskiem uzdevumiem mazais lasītājs tiek iepazīstināts ar nozīmīgiem festivāliem Indijā, Ķīnā, Āfrikā un Ziemeļamerikā, to atribūtiku un tradīcijām. Šī tēma bērnā mudina interesi par kultūru un cilvēku dažādību, kā arī ļauj uzkrāt zināšanas ģeogrāfijā. Žurnālā iekļautie uzdevumi rosina radošo domāšanu, precizitāti, lasīšanas, rakstīšanas un saskaitīšanas prasmes. Kvalitatīvais papīrs ļauj bērnam brīvi izpausties, gleznojot ar ūdenskrāsām, guašām, papīru griezt un līmēt, nodrošinot, ka žurnāls bērna darbošanās laikā neizjuks, bet sniegs gandarījumu par padarīto.

Katru «Pikolo» izdevumu radošās direktores Līgas Kičenas vadībā veido cita mākslinieku komanda, tā iepazīstinot bērnus ar dažādiem ilustrācijas stiliem. Jaunākā izdevuma ilustrācijas veidojuši Juris Petraškevičs, Līva Ozola, Agnese Tauriņa, Pauls Rietums un Līga Kičena. Publicētā stāsta autore ir Ieva Melgalve.

Žurnālu «Pikolo» iespējams iegādāties tā mājaslapā, veikalos «Mazā Cilts», «Manilla», «Mr. Page», «Muki.lv», «Pirkumiņš», kā arī galerijā «Istaba», «Jānis Roze» grāmatnīcās un «Preses serviss» tirdzniecības vietās. «Pikolo» iesaistījies arī mākslas centra «Zuzeum» bērnu izglītības programmas tapšanā. Nākamā radošā darbnīca «Zuzeum: The Ear» notiks 8. jūnijā.