Foto — Emīls Desjatņikovs

Mākslinieks Dainis Rudens kopā ar mākslinieku Ēriku Cauni uz Olaines 45 metrus augstā ūdenstorņa izveidojis iespaidīga apjoma grafiti darbu «Heirēka!», kas veltīts cilvēka izaugsmes ceļam.

Ziņas Fold 6. septembris, 2019

«Heirēka!» ir sengrieķu matemātiķa Arhimēda atklāsmes prieka sauciens, ar kuru arī mūsdienās var apzīmēt kādu atklājumu dzīvē. Grafiti zīmējumos attēlota cilvēka nepagurstošā vēlme pēc izaugsmes, atklājumiem un došanās augšup. Šajā ceļā neiztikt arī bez klupšanas akmeņiem un neparedzamām situācijām. Atklāsmes bieži vien piemeklē cilvēku tieši grūtākajos brīžos, tā piešķirot papildu motivāciju mērķu īstenošanai.

Grafiti uz Olaines ūdenstorņa kopumā sedz 600 kvadrātmetrus un tā veidošanā izlietoti vairāk kā 350 krāsu flakoni. Tas ir augstākais grafiti darbs Baltijas valstīs.

Dainis Rudens veidojis lielmēroga sienu gleznojumus vairākās Latvijas pilsētās — Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Cēsīs un citviet. Zināmākie Rudens darbi ir «Saule. Pērkons. Daugava.» Rīgā, Tallinas ielā, kas tapis kopā ar mākslinieku Kiwie, «Sarkanā» Rīgā, Sarkandaugavā un «Skaņu vīrs» Liepājā. Vides objekts Olainē tapis, pateicoties vairāku novadu pašvaldību un organizāciju sadarbībai.