Publicitātes attēls

Lai potenciāli apkarotu Covid-19 krīzes radītās sekas, hakatons «The Global Hack» pulcēs dalībniekus no visas pasaules, kuri izstrādās idejas šī brīža aktuālāko problēmu risināšanai. Hakatons norisināsies tiešsaistē no 9. līdz 12. aprīlim, un to līdzorganizē Latvijas radošie spēki, kas ar «Swedbank» atbalstu hakatonā vadīs ekonomikas tēmu. Veiksmīgākās idejas savā starpā dalīs 120 000 eiro balvu fondu, un hakatonu atbalstīs Eiropas Komisija, «Tesla», «SpaceX» un citi uzņēmumi.

Ziņas Fold 8. aprīlis, 2020

Hakatona «The Global Hack» mērķis ir apvienot cilvēkus no visas pasaules, lai kopīgiem spēkiem izstrādātu praktiskus un radošus risinājumus, kas risinātu koronavīrusa izraisīto krīzi un izaicinājumus. Ikviens interesents tiek aicināts pievienoties lietotnes «Slack» kanālam, kurā iespējams pieteikt savu ideju. Idejas iespējams reģistrēt līdz 9. aprīlim. Hakatona organizatori uzsver, ka joprojām tiek aicināti pieteikties arī mentori, kuri projektu izstrādes laikā vēlētos sniegt atbalstu un dalīties ar noderīgām zināšanām.

 

Virtuālais hakatons tiks sadalīts 12 sektoros, starp kuriem ir arī Latvijas radošo spēku organizētais ekonomikas virziens. Starp hakatona tēmām ir izglītība, vide, darbs, garīgā veselība, māksla un radošums, pārvaldība un citi. Katrā novirzienā piedalīsies ap 20 000 dalībnieku no dažādām pasaules vietām, kas nozīmē, ka kopējais dalībnieku potenciāli var pārsniegt 2 miljonus. Hakatona dalībniekus atbalstīs vairāk kā 1000 dažādu nozaru mentori. Iniciatīvu atbalsta Eiropas Komisija, Pasaules Banka, Apvienoto Nāciju Organizācija, Pasaules Pārtikas programma, «Universal Music» un citas organizācijas. Globālajam hakatonam ir pievienojies arī investors, «Tesla» un «SpaceX» valdes loceklis Stīvs Džarvetsons (Steve Jurvetson), investors, uzņēmējs un programmētājs Sems Altmans (Sam Altman) un citas plaši pazīstamas personības.

 

Eiropas Komisija hakatonam piešķīrusi 75 000 eiro, no kuriem 60 000 eiro tiks atvēlēti naudas balvām, kuras savā starpā sadalīs katra sektora uzvarētāju komandas. Papildus tam, hakatona ekonomisko virzienu atbalsta «Swedbank», kas nodrošinās galveno balvu labākajai idejai — 5000 eiro pamatkapitālu. Balvu fonds tiks papildināts līdz pat hakatona noslēgumam.

 

Latvijas organizatoru komanda rūpējas par hakatona ekonomikas novirziena norisi, taču dalībnieki no Latvijas var pieteikties arī jebkuras citas tēmas risināšanā. Hakatona ekonomikas sektora mērķis ir izstrādāt un piedāvāt stratēģiskus risinājumus, kas būtiski uzlabotu ekonomisko situāciju šobrīd un nākotnē.

 

Vairāk informācijas par hakatonu «The Global Hack» pieejams tā mājaslapā. Mentori ekonomikas virzienam aicināti reģistrēties šeit. Dalībnieku pieteikšanās «Slack» kanālā šeit.