Publicitātes attēls

Jaunie radošo industriju uzņēmēji līdz 24. maijam var pieteikties starptautiskā biznesa ideju konkursa «Creative Business Cup 2021» nacionālajai atlasei. Konkursā aicināti piedalīties uzņēmēji no dažādām ar radošo darbību saistītām nozarēm — mūzikas, arhitektūras, modes, tehnoloģiju, dizaina, spēļu, kino, mediju un citām.

Ziņas Fold 19. maijs, 2021

Konkursā aicināti piedalīties radošo nozaru ar tām saistīti uzņēmēji, kas rada inovācijas citām nozarēm. «Īpaši gaidām uzņēmumus, kas spēj nodrošināt sociālu pievienoto vērtību un ilgtspēju, jo šie divi aspekti vienmēr ir būtiski starptautiskajā konkursā,» teic Karine Kalniņa, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatora vadītāja.

 

«Creative Business Cup» ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. To organizē Dānijas organizācija «Creative Business Network». Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot uzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī sasniegt globālo tirgu.

 

Konkursa nacionālās atlases notiek 70 valstīs. «Creative Business Cup» Latvijā notiek jau astoto gadu. To organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubators. Iepriekš konkursā Latviju pārstāvējuši «Vividly», «Connection Codes», «Anatomy Next», «Gigi Bloks» ,«Gamechanger Audio», «WinGo Deposit» un «Babbit and Friends». Latvija var lepoties ar divām otrajām vietām šī konkursa starptautiskajā finālā. 2014. gadā to ieguva «Gigi Bloks», bet 2018. gadā — «Gamechanger Audio».

 

Nacionālajā atlasē dalībnieku sniegumu vērtēs radošo nozaru ekspertu žūrija. Pēc saņemto pieteikumu izskatīšanas pieci pretendenti tiks aicināti piedalīties Latvijas «Creative Business Cup» finālsacensībās 28. maijā. Nacionālās atlases uzvarētājs gūs iespēju piedalīties «Creative Business Academy» astoņas pēcpusdienas no 1. līdz 24. jūnijam.

 

Pieteikties konkursam iespējams šeit.

 

Cīņa par pasaulē radošākā jaunuzņēmuma titulu un galveno naudas balvu 7000 eiro apmērā, kā arī par starptautisku investoru uzmanību notiks no 28. līdz 30. jūnijam.