Publicitātes foto

Tikko noslēdzies viens no prestižākajiem dizaina konkursiem pasaulē — «Red Dot Award», kas ik gadu izceļ produktus ar izcilu dizaina kvalitāti. Šogad balva piešķirta arī «Stenders» plastilīna ziepēm, tādējādi uzņēmumam kļūstot par pirmo Latvijas kosmētikas ražotāju, kas saņēmis apbalvojumu šajā konkursā.

Ziņas Fold 21. jūnijs, 2021

«Plastilīna ziepes radījām Covid-19 pandēmijas pirmā uzliesmojuma laikā, kad roku mazgāšanas rutīna kļuva vēl nozīmīgāka nekā jebkad agrāk. Kā zina daudzi vecāki, mazgāšanās ne vienmēr ir vieglākais dienas posms — bērniem patīk spēlēties ūdenī, bet tīrība un kārtība ne vienmēr ir viņu prioritāte. Tāpēc bija svarīgi motivēt bērnus mazgāt rokas regulāri un ar prieku. «Red Dot» apbalvojums ir absolūts mūsu vērtību, kvalitātes un unikalitātes apliecinājums,» stāsta «Stenders» izpilddirektore Kristīne Grapmane.

 

Plastilīna ziepes tirgū tika pieteiktas pērn, un, pateicoties to dizainam, kā arī tekstūrai un aromātam, tās iemantojušas klientu uzticību, kļūstot par vienu no pārdotākajiem «Stenders» produktiem konkrētajā preču kategorijā. Plastilīna ziepes var izmantot gan kā roku un ķermeņa ziepes, gan kā šampūnu vai vannas bumbas. Vienlaikus šis produkts attīsta fantāziju, radošo domāšanu un pirkstu veiklību, jo tās ir piemērotas gan plucināšanai, gan mīcīšanai un dažādu figūru veidošanai.

 

«Esam patiešām lepni, ka «Red Dot Winner» sarkanā punkta uzlīme turpmāk rotās arī «Stenders» zīmola produktu. Turklāt šogad konkurence bija īpaši sīva. Šis apbalvojums apliecina komandas spēku. Jūtamies gandarīti, ka mūsu darbu novērtē ne tikai mūsu klienti visā pasaulē, bet arī dizaina eksperti, un tagad pasaules līmenī novērtēts dizains varēs rotāt ikvienu pasaules vannasistabu,» prieku par panākumiem neslēpj Kristīne Grapmane.

Konkursā godalgotie produkti tiks prezentēti tiešsaistes izstādē, kā arī iekļauti «Red Dot» dizaina gadagrāmatā. Savukārt no 21. jūnija līdz nākamā gada 31. maijam laureātu izstādes «Dizains uz skatuves» un «Pagrieziena punkti mūsdienu dizainā» būs redzami «Red Dot» dizaina muzejā Esenē, kur tiks izstādītas arī «Stenders» plastilīna ziepes.

 

«Red Dot» dizaina balva dibināta 1955. gadā. Katru gadu tā tiek piešķirta produktiem, kas izceļas ar īpaši augstu dizaina kvalitāti. Pieteikumi tiek vērtēti četrdesmit deviņās kategorijās, un katru pieteikumu individuāli izvērtē piecdesmit pasaulē atzīti eksperti. Produktu dizaina kategorijā līdz šim šo balvu saņēmuši tikai četri citi Latvijas zīmoli: «An&Angel» stikla trauki, Rīgas Krēslu fabrikas taburete «Bloom», «Flow Design» magnētiskie apģērbu pakaramie «Cliq Premium» un «Atlas Dynamics» droni «Atlas Pro».