Attēls no filmas «Velosipēdu zagļi»

Kinoteātrī «Kino Bize» organizētā kino skola jauniešiem šajā mācību semestrī piedāvā lekciju ciklu «Filma tuvplānā», kura laikā būs iespējams izzināt astoņas kino vēsturē nozīmīgas filmas. Nodarbības norisināsies no septembra līdz decembrim katru otro ceturtdienu, un uz tām aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pieteikšanās nodarbībām — līdz 7. septembrim.

Ziņas Fold 6. septembris, 2021

Jaunā mācību semestra cikls «Filma tuvplānā» būs veltīts astoņām ļoti dažādām, taču kino vēsturē būtiskām filmām, un tā būs padziļināta katra lektora izvēlētā meistardarba izpēte. Lekcijas, ņemot vērā jauniešu ieteikumus, tiks papildinātas ar slēgtiem kino seansiem un uzdevumiem. Ikviens varēs izmēģināt roku kino kritikā, rakstot recenzijas, veidojot video esejas un podkāstu ierakstus. «Kino Bize» telpās klātienē būs iespēja iepazīties ar citiem vienaudžiem, kopā skatīties filmas un reflektēt par redzēto.

 

Antuāna Duanela kino skolai šis būs trešais mācību gads. «Lekciju dalībnieki atsauksmēs ir atklājuši, ka šīs nodarbības viņus mudinājušas vairāk skatīties filmas, analizēt redzēto, tāpat arī biežāk lasīt kino kritikas un recenzijas. Vairāki jaunieši pēc dalības kino skolā izteikuši vēlmi arī savu nākotni saistīt ar kino jomu,» stāsta projekta organizatori.

 

Lekcijas šogad pasniegs filmu pētnieki, veidotāji un kino mīļi Viktors Freibergs, Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa un Adriāna Roze. Jaunieši aicināti pieteikties neatkarīgi no viņu priekšzināšanām par kino. Pirmā nodarbība notiks jau 9. septembrī plkst. 17:00.

Cikla «Filma tuvplānā» plānotās lekcijas:

  • 9. septembrī plkst. 17:00 — Viktors Freibergs. «Trakais Pjēro» — režisors Žans Liks Godārs
  • 30. septembrī plkst. 17:00 — Dārta Ceriņa. «Kess» — režisors Kens Loučs
  • 14. oktobrī plkst. 17:00 — Adriāna Roze. «Ģenerālis» — Basters Kītons, Klaids Brakmans
  • 28. oktobrī plkst. 17:00 — Daniela Zacmane. «Logs uz sētu» — režisors Alfreds Hičkoks
  • 11. novembrī plkst. 17:00 — Dārta Ceriņa. «Ābols upē» — režisors Aivars Freimanis
  • 25. novembrī plkst. 17:00 — Adriāna Roze. «Velosipēdu zagļi» — režisors Vitorio de Sika
  • 9. decembrī plkst. 17:00 — Daniela Zacmane. «Izklaides laiks» — režisors Žaks Tatī
  • 16. decembrī plkst. 17:00 — Dārta Ceriņa. «Fanija un Aleksandrs» — režisors Ingmars Bergmans

 

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties līdz 7. septembrim, rakstot uz kino@kinobize.lv. Abonementa cena visām nodarbībām ir 100 eiro. Līdz ar tā iegādi kino skolas biedriem tiek piešķirtas atlaides pirkumiem kinoteātrī, kā arī brīvbiļetes uz klātienes seansiem. Pieteikties kino skolai iespējams līdz 7. septembrim.

 

Lekcijas kinoteātrī būs iespējams apmeklēt personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā vai ar negatīvu Covid-19 testu (par derīgiem tiek uzskatīti arī testi, ko jaunieši veiks skolās).

 

Vairāk informācijas par Antuāna Duanela kino skolu — «Kino bize» mājaslapā. Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.