Publicitātes foto

Sākoties rudens mācību semestrim, Antuāna Duanela kino skolā tiek uzņemti jauni dalībnieki gan jauniešu, gan pieaugušo grupās. Jau ceturto sezonu kinoteātrī «Kino Bize» nozares profesionāļi — kino kritiķi, režisori un pētnieki — vadīs tematiskus lekciju ciklus, kas paredzēti interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām. Pieteikšanās kino skolai atvērta līdz 11. septembrim.

Ziņas Fold 25. augusts, 2022

Jauniešu nodarbībās šoreiz uzmanība tiks pievērsta astoņām kinozvaigznēm. Katrā nodarbībā lektors tuvplānā aplūkos vienu aktieri un viņa vai viņas spilgtākās lomas. To vidū būs, piemēram, mēmo filmu dīva Grēta Garbo, samuraju atveidotājs Toširo Mifune un niknu mafijas puišu iemiesotājs Roberts de Niro. Duanela lektoru — Danielas Zacmanes, Dārtas Ceriņas un Adriānas Rozes — pulkam šajā ciklā pievienosies un lekciju vadīs arī režisors un pasniedzējs Pēteris Krilovs.

 

Rudens lekciju ciklā pieaugušajiem centrā būs žanrs — tēma, kas cieši saistīta ar kino vēsturi un teoriju. Kā norāda nodarbību rīkotāji, par žanru īpaši interesanti runāt ir šobrīd, kad tā robežas nav vairs skaidri nosakāmas, tomēr kino aprakstos, filmu pieteikumos un kritikā žanra apzīmējumi kļuvuši par neatņemamu domas kategoriju. Lektorijā tiks apskatīta četru žanru — vesterna, komēdijas, melodrāmas un vēsturisko filmu — vēsture un ar to izpēti saistītas teorijas, ko nodarbībās palīdzēs ilustrēt filmu fragmenti.

 

Lekcijas norisināsies darbadienu vakaros kinoteātrī «Kino Bize» Elizabetes ielā 37. Līdzās teorētiskām nodarbībām dalībniekiem tiks organizēti arī kopīgi filmu seansi. Pieteikšanās kino skolai atvērta līdz 11. septembrim. Vairāk informācijas par nodarbību laikiem, cenu, lekciju tēmām un pieteikšanos — «Kino Bize» mājaslapā.

 

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.