Attēls no triloģijas otrā klipa «To Ego» — «Off Me On»

Skatītājiem tiek piedāvāts rīdzinieces Dianas Payton eksperimentālā mūzikas projekta «Off Me On» pirmais videoklips. «Closer» ir viens no desmit singliem no mākslinieces debijas albuma «Mute», kas iznāca šī gada pavasarī, un tas ir daļa no īsfilmu triloģijas, ar kuru publika tiks iepazīstināta tuvāko trīs nedēļu garumā.

Ziņas Fold 28. oktobris, 2021

Lai gan Diana Payton elektroniskās mūzikas un performanču laukā darbojusies jau vairāk nekā desmit gadus, 2021. gads bijis viņai zīmīgs, jo klajā nācis mākslinieces debijas albums «Mute». Diana pati ir gan visu desmit dziesmu autore, gan izpildītāja. Viņa albumu salīdzina ar «poētisku parafrāzi, kas izriet no dziļi personīgā virpuļa». Māksliniece stāsta, ka šis darbs ir par spēju orientēties dzīves līkločos un ļauties mirklim.

 

Albums ierakstīts un producēts kopā ar atzīto kanādiešu mūziķi, džeza saksofonistu Šīmusu Bleiku (Seamus Blake) un latviešu skaņu režisoru Tomu Lismentu. «Mute» savu pirmatskaņojumu piedzīvoja šī gada pavasarī starpdisciplinārās laikmetīgās kultūras platformas «Tīrkultūra» interneta audio galerijā «Negaidītie avoti» un pēcāk arī īpašā Latvijai veltītā epizodē globālajā «NTS Radio» platfomā.

Diana stāsta, ka, radot projektu «Off Me On», kurā cieši savijusies mūzika, performanču un vizuālā māksla, laika gaitā uzkrātā pieredze viņai ļāvusi savas daudzās un dažādās idejas akumulēt brīvās un radošās izpausmēs. Māksliniece radījusi ne vien mūziku, bet ir arī īsfilmu triloģijas vizuālās identitātes un režijas autore. Trīs videoklipu sērija atklāj vienotu vēstījumu, ilustrējot stāstu par nebeidzamo tiekšanos uz sevis meklējumiem un apkārt esošās fiziskās un garīgās pasaules izpratni. Triloģijas pirmais klips kompozīcijai «Closer» ir stāsta ievads, kam turpmākajās nedēļās sekos iztirzājums klipā «To Ego» un sērijas noslēgums ar videoklipu dziesmai «Flowers Dead».

Video tapuši, sadarbojoties ar operatoriem Ritvaru Bluku un Matīsu Spaili, režisori Elizabeti Sadausku, dizaineri Zani Priedi, grima mākslinieci Aneti Sidlovsku, kustību grafikas dizaineru Edgaru Kalniņu un citiem latviešu māksliniekiem.

 

Albums «Mute» pieejams «Off Me On» Spotify profilā. Sekot līdzi projekta jaunumiem iespējams mūziķes Instagram vietnē.