Attēls no «Coco'nuts» videoklipa «Getting Dark»

Muzikālā apvienība «The Coco’nuts» publicējusi dziesmu un mūzikas videoklipu «Getting Dark», kurā ar laikmetīgās dejas palīdzību atspoguļotas dažādās sajūtas, kas mēdz piemeklēt cilvēkus viņu prāta tumšākajos nostūros. Dziesma ir trešais singls no «The Coco’nuts» gaidāmā studijas albuma «Forward Back», kas iznāks 2022. gada pavasarī.

Ziņas Fold 6. decembris, 2021

«Mēs nekad nezinām, kas notiek otra cilvēka galvā. Kāds no malas var izskatīties mierīgs un laimīgs, bet viņa prātā tobrīd var norisināties vesela vētra,» stāsta videoklipa režisore Paula Pētersone. «Sevī uzkrājot emocijas un pārdzīvojumus, daudzi no mums pieredz trauksmi un panikas lēkmes. Mēs cenšamies negatīvo ignorēt, noslāpēt un turpināt dzīvot, kā ierasts. Tomēr, jo vairāk no tā izvairāmies un tēlojam, ka viss ir kārtībā, jo sliktāk paliek. Līdz kādā brīdī mēs izdegam vai salūztam, un viss, kas tik ilgi tika apslēpts, iznāk ārā. Tieši šo eksplozīvo lūzuma brīdi mēs centāmies parādīt video.»

Videoklipa galvenajā lomā ir iejuties dejotājs un kustību mākslinieks Marģers Vanags, kuram klipa veidošanas laikā nācās saskarties ar dažādiem izaicinājumiem — gan grimt zem ūdens un tikt ieraktam kūdras laukos, gan stāvēt uz galvas braucoša vilciena vagonā. Videoklipu veidojusi radošā komanda kopā ar video mākslinieku un operatoru Danielu Veisu, tā režisore ir Paula Pētersone, producente — Anna Pētersone, bet dziesmu miksēja Toms Lisments.

 

Dziesma ir tapusi divos posmos — darbs pie «Getting Dark» aizsākās jau 2014. gadā, bet to pabeigt izdevies vien nesen. «Ir jau tā bieži gadījies, ka uzrakstu tekstu, un tas savu vietu atrod tikai pēc laika. Šī dziesma ir par haosu emocionālajā pasaulē, par vēlmi iederēties sabiedrībā. Der atcerēties, ka šajās sajūtās neesam vieni. Pāri visam stāsts ir par cilvēcību, vēlmi meklēt risinājumus un pieņemt sevi,» par dziesmu stāsta grupas vokāliste Marija. Interesanti, ka daudzas «Getting Dark» dzirdamās skaņas nākušas nevis no mūzikas instrumentiem, bet bundzinieka Artūra vecmāmiņas mājām — kritušiem āboliem, malkas, skrūvju pilnām bundžām un siltumnīcas ūdens baļļām.

 

Sekot līdzi grupas jaunumiem iespējams «The Coco’nuts» sociālo tīku kontos Facebook un Instagram.