Attēls — Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija

No 11. līdz 15. oktobrim Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Labklājības ministrijas organizētā Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa. Šogad pasākumu sērija veltīta sociālo uzņēmumu izaugsmei un sabiedrības izpratnes veidošanai par to, kā ar šādu komercdarbību var radīt kopēju labumu.

Ziņas Fold 8. oktobris, 2021

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas laikā norisināsies divas tiešsaistes meistarklases un konference, kurās būs iespēja gūt jaunas un praktiski izmantojamas zināšanas biznesa izaugsmei, kā arī iepazīt Latvijas un ārvalstu sociālo uzņēmumu darbu.

 

12. oktobrī norisināsies praktiskā meistarklase «Komandā ir spēks!». Supervizore un personīgās izaugsmes trenere Lauma Žubule skaidros, kas ir un kas nav komanda, vai sociālais mērķis var kalpot par komandas dzinējspēku, kā nostiprināt uzticēšanos, kā arī stāstīs par efektīvas komandas principiem un to ieviešanu praksē.

 

Savukārt 13. oktobrī notiks praktiskā meistarklase «Zīmola simulācija sociālajam uzņēmumam». Zīmolvede Diāna Ņikitina soli pa solim dalībniekus iepazīstinās ar visiem zīmola veidošanas posmiem. Dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kā radīt zīmolu ar vērtības piedāvājumu, definēt klientu, izveidot grafisko dizainu un izvēlēties komunikācijas virzienu. Pēc meistarklases dalībnieku rīcībā būs praktiski instrumenti un iedvesma šo procesu atkārtot un pielāgot savam zīmolam.

 

Abas meistarklases būs vērtīgas gan esošajiem uzņēmējiem, gan tiem, kuri vēl tikai lolo savu sociālās uzņēmējdarbības ideju. Abas nodarbības norisināsies no plkst. 10.20 līdz 12.00 tiešsaistes platformā «Zoom» un dalībnieku skaits meistarklasēs būs ierobežots — līdz 30 personām katrā. Aicinām reģistrēt savu dalību, līdz 11. oktobrim aizpildot elektronisku pieteikuma anketu.

 

14. oktobrī notiks tiešsaistes konference «Sociālā uzņēmējdarbība — kad izaicinājumi pārtop aicinājumā!». Tās fokusā būs trīs tēmas: sociālā uzņēmuma atpazīstamības veicināšana, zaļais kurss un inovācijas. Konferences dalībniekiem būs iespēja dzirdēt gan vietējo, gan ārvalstu sociālo uzņēmēju pieredzes stāstus. Pasākumā uzstāsies Latvijas sociālā uzņēmuma «Mammām un tētiem» vadītāja Inga Akmentiņa–Smildziņa, «Mans Peldkostīms» vadītāja Laura Žukovska–Supe un «Vigo Health» vadītājs Kristaps Krafte. Ārzemju pieredzē dalīsies Igaunijas sociālā uzņēmuma «Vivita» līdzdibinātāja un vadītāja Marilīsa Linda (Mari–Liis Lind), Beļģijas sociālā uzņēmuma «Usitoo» dibinātājs Havjers Marihals (Xavier Marichal) un Lietuvas sociālā jaunuzņēmuma «Our Pocket Hero» dibinātāja Simona Koncīte (Simona Koncytė).

 

Ar padomiem dalīsies arī reklāmas aģentūras «Bill&Yard» radošais direktors un sociālā uzņēmuma «BlindArt» dibinātājs Andrs Hermanis, zīmolvede Diāna Ņikitina, «Zero Waste Latvija» valdes locekle Anna Doškina, AS «Balticovo» komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, Ideju un inovāciju institūta vadītāja Elīna Miķelsone un Latvijas zinātniskā jaunuzņēmuma «Alina» valdes priekšsēdētāja un līdzīpašniece Solvita Kostjukova.

 

Konference tiešraidē būs skatāma no plkst.10.00 līdz 14.10. Ārvalstu pieredzes stāstus dalībnieki varēs klausīties sinhronajā tulkojumā. Lai vērotu pasākuma tiešraidi ar sinhrono tulkojumu, aicinām reģistrēt savu dalību, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu. Pēc reģistrācijas uz dalībnieka norādīto e–pasta adresi tiks nosūtīta saite, caur kuru būs iespējams pievienoties konferences tiešraidei. Vienlaikus šī konference tiks pārraidīta arī Labklājības ministrijas Facebook kontā, taču tur nebūs nodrošināts sinhronais tulkojums.

 

Plašāka informācija par Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu — Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājaslapā.