Foto — Ģirts Raģelis

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 15. janvārī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu ar izstādes «Solargrāfija» māksliniekiem. Tāpat atvērta pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, un no šī gada ISSP piedāvās nodarbību sēriju skolniekiem «Latvijas laikmetīgā fotogrāfija un es» programmā «Latvijas skolas soma». Pieaugušajiem bez priekšzināšanām ir atvērta pieteikšanās pavasara mācību kursam «Ievads fotogrāfijā».

Ziņas Fold 12. janvāris, 2022

Radošā darbnīca jauniešiem

Sestdien, 15. janvārī, no plkst. 11.00 līdz 18.00 ISSP aicina jauniešus uz «pinhole» jeb adatacs kameru izgatavošanas darbnīcu kopā ar māksliniekiem Kristianu Brekti un Modri Svilānu. Jauniešiem tiks dota iespēja veidot pašiem savas adatacs kameras un solargrāfijas bildes. Pasākuma laikā notiks saruna ar abiem māksliniekiem par viņu piedzīvojumiem, apbraukājot Latviju un nomaļās vietās meklējot labākās solargrāfijas kompozīcijas. Viss adatacs kameru veidošanai nepieciešamais tiks nodrošināts, un katrs dalībnieks izveidoto attēlu varēs ņemt līdzi. Darbnīcā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 12 līdz 18 gadiem, kā arī viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija un pieteikšanās darbnīcai — ISSP mājaslapā.

ISSP Jauniešu skola

ISSP Jauniešu skola gaida pieteikumus un piedāvā pusaudžiem iepazīt fotogrāfiju un mācīties attēlu veidošanas pamatprasmes. Dalībnieki apgūs fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju, mācīsies lasīt attēlus un radīs tos arī paši. Šī programma veicina jauniešos izpratni par mūsdienu kultūru, kā arī spēju domāt un darboties radoši. Nodarbības notiks vienreiz nedēļā divās vecuma grupās (12 g.–14 g. un 15 g.–18 g.), un tās vadīs mākslinieces Līva Graudumniece un Adelīna Kalniņa. Plašāka informācija un pieteikšanās nodarbībām — ISSP mājaslapā.

Programma «Latvijas laikmetīgā fotogrāfija un es»

Sākot no janvāra, ISSP aicina Latvijas skolnieku grupas iepazīt Latvijas fotogrāfiju trīs interaktīvu nodarbību sērijā «Latvijas laikmetīgā fotogrāfija un es» kultūrizglītības programmā «Latvijas skolas soma». Nodarbībās skolēniem būs iespēja gūt ieskatu Latvijas fotogrāfijā un stāstu veidošanā, apgūt vizuālās izpratnes pamatus un izzināt identitātes tēmu Latvijas laikmetīgo fotogrāfu darbos. Lekcijas vadīs mākslinieces Eva Strazdiņa, Līva Graudumniece un Adelīna Kalniņa. Plašāka informācija un pieteikšanās nodarbībām — ISSP mājaslapā.

 

Ievads fotogrāfijā

ISSP izsludina pieteikšanos pavasara mācību kursam «Ievads fotogrāfijā», kas piedāvā ikvienam apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu kursā radošā un interaktīvā vidē. Šis ievadkurss ļauj spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā, izprast attēlu veidošanas principus un iemācīties radīt labākas fotogrāfijas. Kurss domāts ikvienam, kuram patīk un interesē fotogrāfija, neatkarīgi no pieredzes. Pavasara kursu vadīsfotogrāfi Iveta Gabaliņa un Nils Vilnis. Kursa sākums — 3. marts. Plašāka informācija un pieteikšanās kursam — ISSP mājaslapā.