Spilve. Autors — Ēriks Čerņevskis

Priecājamies par iesniegtajiem darbiem un sakām paldies visiem FOLD un «Miesai» kopīgi rīkotā konkursa dalībniekiem! Esam izvēlējušies uzvarētāju — Rīgas apkaimju karti saņem Ēriks Čerņevskis.

Redakcija Fold 24. maijs, 2013

Aicinot lasītājus piedalīties konkursā, vēlējāmies aktualizēt Rīgas dalījumu apkaimēs — telpiskās vienībās ar kopīgu vēsturi, identitāti un iedzīvotāju kopienu. Esam ieguvuši nelielu kolekciju ar personīgiem skatījumiem uz pilsētu, starp kuriem ir gan ikdienā tapuši, gan īpaši konkursam radīti foto un grafikas darbi.

Konkursā tika pārstāvētas 22 no Rīgas 58 apkaimēm: Andrejsala, Āgenskalns, Bišumuiža, Bolderāja, Centrs, Daugavgrīva, Jaunciems, Ķengarags, Ķīpsala, Maskavas forštate, Mežaparks, Pētersala, Sarkandaugava, Skanste, Spilve, Šampēteris, Šķirotava, Teika, Torņakalns, Vecpilsēta, Zaķusala un Ziepniekkalns. Visi iesniegtie darbi apskatāmi Twitter zem haštaga #58apkaimes.

Esam izlēmuši, ka uzvarētājs ir Ēriks Čerņevskis, kurš iesniedza veselas trīs ilustrācijas, kurās attēlota Šķirotava, Spilve un Zaķusala. Mēs augstu vērtējam autora skatījumu uz apkaimju vietzīmēm un grafikas stilu, un interesanti, ka šīs trīs apkaimes nebija izvēlējies neviens cits konkursa dalībnieks. Apsveicam, sietspiedē drukātā Rīgas apkaimju karte ir tava!

Starp FOLD favorītiem bija arī Laura Aizupieša fotogrāfijas, Lienes Ķipēnas zīmējums, Ditas Anančonokas karte un Agra Bobrova grafika. Turpiniet to, ko darāt!