Mets «Lielvārde 2015 EU». Autors — Dagnis Skurbe

Konkurss par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo noslēdzies bez uzvarētāja. Vakar, 24. septembrī atklāti divi trešās vietas ieguvēji, taču darbs pie īstā logotipa meklēšanas vēl turpināsies.

Ziņas Fold 25. septembris, 2013

Žūrijas komisija, rūpīgi izvērtējot iesniegtos logotipus, atzina, ka, lai gan daudzi iesniegtie darbi bija augstvērtīgi tehniskā izpildījumā, tomēr saturiskais uzdevums — vienlaicīgi ietvert prezidentūras būtību un Latvijas piederību ES valstu saimei — nav izpildīts. Tādēļ komisija vienojās, ka neviens no iesniegtajiem darbiem nav atzīstams par uzvarētāju.

Konkursā trešās vietas tika piešķirtas metam ar nosaukumu «Viens par visiem, visi par vienu», ko izstrādājis «Young & Hungry», kā arī metam ar nosaukumu «Lielvārde 2015 EU», kura autors ir Dagnis Skurbe. Abi meti ieguva visaugstāko žūrijas komisijas vērtējumu, un Dagņa Skurbes darbs ieguva arī vislielāko balsu skaitu sabiedrības balsojumā. Abi trešās vietas ieguvēji saņems prēmiju 800 latu apmērā.

Prezidentūras sekretariāts metu konkursā kopā saņēma 54 pieteikumus, no kuriem 45 atbilda metu konkursa nolikumam un tika virzīti tālākai vērtēšanai. Konkursā bija aicināti piedalīties dizaina vai grafikas profesionāļi ar pieredzi vizuālās identitātes mākslinieciskā risinājuma izveidē. Savus favorītus starp iesniegtajiem metiem mēneša garumā varēja izvēlēties arī sabiedrība prezidentūras sekretariāta mājaslapā www.es2015.lv. Kopumā tika saņemtas aptuveni 5000 balsis.

Logo metus vērtēja profesionāla vērtēšanas komisija, kurā līdzās augstāko valsts institūciju pārstāvjiem darbojās nozares profesionāļi. Sekretariāts sadarbībā ar žūrijas komisiju tuvākajā laikā pieņems lēmumu par turpmāko rīcību prezidentūras logo izveidei.