Ilustrācija — FOLD

Rīgas Starptautiskais Filmu festivāls «2Annas», kas šogad noritēs no 22. līdz 27. septembrim, izsludina jauno konkursu, kurā līdz 31. maijam savas filmas aicināti pieteikt gan pieredzējuši kino veidotāji, gan jaunie režisori no Latvijas un visas pasaules.

Ziņas Fold 19. marts, 2015

Šogad «2Annas» notiks jau 20. reizi, un laika gaitā tas kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem īsfilmu festivāliem Baltijas valstīs, īpaši atlasītā programmā demonstrējot jaunas kino valodas, tēmu un izteiksmes līdzekļu meklējumus mūsdienu kino. Festivāla veidotāji cenšas skatītājiem sniegt nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, rīkojot kino seansus tādās neierastās vietās kā botāniskais dārzs vai peldbaseins, kā arī uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. «2Annas» meklē tādas filmas un režisorus, kuri lauž kino tehniskās un mākslinieciskās robežas.

Pieredzējuši kino veidotāji un jaunie režisori no Latvijas un pasaules var pieteikt savas filmas trīs programmās: starptautiskajam īsfilmu konkursam (filmas garumā līdz 30 min), Baltijas īsfilmu konkursam (filmas garumā līdz 30 min), kā arī šogad aizsāktajam starptautiskajam vidēja garuma filmu konkursam (filmas garumā no 30 līdz 60 min). Festivālā jāiesniedz pēdējo divu gadu laikā (2014–2015) tapušas spēlfilmas, dokumentālā kino, animācijas un eksperimentālā kino/video mākslas žanra filmas, kā arī s3D formāta filmas. Konkursā bez maksas iespējams iesniegt viena režisora vairākas filmas, kā arī filmas, kas tikušas izrādītas citos festivālos. Darbus festivālam var iesniegt filmu autori, producenti, filmu studijas un augstskolas, un konkursa rezultāti filmu iesniedzējiem tiks paziņoti šī gada augustā.

Vairāk informācijas par festivālu, pieteikuma formu, kā arī filmu iesniegšanas nosacījumiem iespējams atrast festivāla mājaslapā.