«radi!» vizuālā identitāte — «Matka»

Otrdienas programmā ir seminārs nākotnes dizaina tendenču paredzēšanai, radošā reklāmas darbnīca, forums par arhitektūras un jaunāko tehnoloģiju savstarpēju mijiedarbi, kā arī ekskursija ar grafikas dizaineri Miķeli Baštiku un vakara sarunas par radošu uzņēmējdarbību.

Ziņas Fold 9. marts, 2015

Kā noteikt nākotnes dizaina tendences?

Skandināvijas vadošais tendenču eksperts Stefans Nilsons (Stefan Nilsson) seminārā «Vai nākotnes dizaina tendences ietekmē šodienas uzņēmējdarbību? Kā tās iespējams paredzēt un kā tām ļaut strādāt jūsu labā?» parādīs un izskaidros, kā rodas tendences, kāpēc tās ir svarīgas un kā tās iespējams prognozēt. Savukārt praktiskajā nodarbībā dalībnieki Stefana vadībā noteiks, kādas būs aktuālās dizaina tendences 2017.–2018. gadā.

Stefans Ziemeļeiropas medijos ir visbiežāk citētais tendenču eksperts. Nemitīgi ceļodams, viņš meklē un novēro jaunas parādības un fenomenus dzīves stilā, dizainā, modes un pārtikas jomās, par kuriem raksta savā ikmēneša jaunumu lapā «Det nya svarta», blogos «Eat and greet» un «Designbloggarna».

Seminārs norisināsies no plkst. 8.00 līdz 12.30 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras 2. stāva konferenču zālē, Pērses ielā 2, Rīgā. Tas notiks angļu valodā un ir bez maksas pieejams visiem interesentiem, taču praktiskajai nodarbībai reģistrācija jau noslēgusies.

Radošā reklāmas darbnīca

Radošo nozaru studenti un nozares pārstāvji aicināti piedalīties darbnīcā, kura sniegs ieskatu radošas un sociāli atbildīgas reklāmas industrijas darbībā. Pasākuma pirmajā daļā reklāmas aģentūras «DDB Latvia» radošā komanda iepazīstinās ar darbu reklāmas nozarē, pastāstot par diviem dažādiem projektiem, bet otrajā daļā tiks vadīta radošā darbnīca — reklāmas kampaņas ideju kalšana un koncepcijas izstrāde konkrētam darba uzdevumam.

Darbnīca notiks no plkst. 9.30 līdz 14.00 Latvijas Mākslas akadēmijā, Kalpaka bulvārī 13, Rīgā. Vairāk informācijas pieejams «radi!2015» mājaslapā.

Radošo industriju forums «Creative Showcase»

Forums noritēs divos tematiskos blokos — arhitektūras un jaunāko tehnoloģiju starpdisciplināras sadarbības iespējas un «upcycling» un dabai draudzīga dzīvesveida īstenošana pilsētvidē.

Lekciju un darbnīcu sesija «Architecture+» atklās jauno tehnoloģiju izpausmes un ietekmi uz arhitektūru, pilsētvidi un cilvēkiem, aptverot tādas tēmas kā jaunās ražošanas metodes un produkcijas formas, jaunie materiāli, interaktīvā arhitektūra, 3D printeri, robotika, mobilitāte, IT un programmēšana. Lekcijās būs iespējams iepazīties ar Tallinas Arhitektūras biennāles (TAB) šī gada tēmu «Self–Driven City».

«Upcycling Riga» sesijā 10 radošo jomu eksperti diskutēs par arhitektūru, dizainu, modes industriju, mūziku, velo kustību, mākslu, slow–food, teātri un interaktīvajām tehnoloģijām.

Pasākums notiks no plkst. 11.00 līdz 19.00 Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12/1, 3. stāvā un ir bez maksas. Dalība «Architecture+» darbnīcā var pieteikt vēl šodien. Pilna pasākuma programma atrodama «radi!2015» mājaslapā.

Ekskursija ar dizaineri

Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» ietvaros plkst. 17.00 Latvijas Mākslas akadēmijā lekciju un ekskursiju pa izstādes «Informācija» ekspozīciju vadīs grafikas dizaineris un studijas «Asketic» līdzdibinātājs Miķelis Baštiks. Ieeja brīva, reģistrācija nav nepieciešama.

Vakara sarunas par radošu uzņēmējdarbību

Sarunas par to, kā stiprināt savus uzņēmumus un savas prasmes, kā darboties radošajā biznesā un kā pieiet uzņēmējdarbībai radoši. Pasākuma mērķis ir veicināt Latvijas sabiedrībā radošu domāšanu, veidojot un attīstot savu uzņēmējdarbību. Sarunas vadīs uzņēmējs, biznesa treneris Māris Millers, un tās notiks no plkst. 19.00 līdz 21.00 «Trusis Kafe», Dzirnavu ielā 43, Rīgā. Vairāk informācijas pieejams «radi!2015» mājaslapā.