«radi!» vizuālā identitāte — «Matka»

Radošās darbības nedēļa «radi!2015» turpinās ar starptautiskām konferencēm par kultūras un radošo industriju ietekmi uz tautsaimniecības nozarēm un kultūras mantojuma, laikmetīgas arhitektūras un dizaina mijiedarbi, Ievas Zībārtes lekciju par teksta un attēla principiem arhitektūras un dizaina kritikā, kā arī diskusijām par Liepājas radošo industriju attīstības iespējām un virzieniem.

Ziņas Fold 10. marts, 2015

Konference «Kultūras un radošo industriju pārneses process»

Divas dienas, 11. martā no plkst. 9.00 līdz 17.45 un 12. martā no 9.00 līdz 14.30, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies starptautiska konference «Kultūras un radošo industriju pārneses process», kurā ar praktiskiem piemēriem tiks parādīta kultūras un radošo industriju ietekme un tās pievienotā vērtība citās tautsaimniecības nozarēs, tostarp, ekonomikā, inovāciju attīstībā, izglītībā, ilgtspējīgā pilsētvides un reģionālajā attīstībā.

Reģistrēšanās konferencei ir noslēgusies, bet to būs iespējams vērot tiešsaistē — Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē mājaslapā.

Ievas Zībārtes lekcija

Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» un pasākumu programmas «Vārds dizainam» ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 11. martā plkst. 17.00 notiks žurnāla «Modernists» redaktores, arhitektes Ievas Zībārtes lekcija «Teksts un attēls arhitektūras un dizaina kritikā». Ieeja brīva, reģistrācija nav nepieciešama.

Konference «Kultūras mantojuma, mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbība»

Starptautiskā konference aizsāksies 12. martā un norisināsies arī nākamajā dienā, aktualizējot diskusiju par kultūrvēsturiskās vides attīstības kvalitāti un mūsdienu arhitektūras un dizaina lomu esošo vērtību papildināšanā un izcelšanā. Konferences norises vieta — Latvijas Mākslas akadēmija Kalpaka bulvārī 13, Rīgā. Konferences mājaslapā tiks nodrošināta tiešraide.

Diskusija par radošuma saturu Liepājā

Savukārt Liepājā 12. martā notiks atvērta diskusija «Radošā Liepāja — kritiskais saturs», kurā ar prezentācijām uzstāsies Ieva Rozentāle, Ieva Zībārte un Jānis Ķīnasts. Diskusija rīkota, lai apmainītos viedokļiem un idejām par Liepājas radošo industriju attīstību, veidotu kopīgu vīziju par radošo industriju vietu Liepājas nākotnē, kā arī kopīgi palīdzētu Liepājai kļūt par radošāku un labāku vietu dzīvei un biznesam.

Pasākuma laikā tiks meklētas atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • kādi ir Liepājas kā radošas pilsētas iespējas un izaicinājumi?
  • kā Liepājai izmantot un attīstīt radošo industriju potenciālu?
  • kas nepieciešams Liepājas  un Latvijas radošo industriju atbalstam?

Diskusija notiks no plkst. 14.00 līdz 17.00 kafejnīcā «Kursas putni» Fr. Brīvzemnieka ielā 28, Liepājā. Plašāka diskusijas programma atrodama šeit, un dalība pasākumā jāpiesaka iepriekš.