Foto — Mārtiņš Cīrulis

Kolekcijā «Izpētes darbs Nº3», kas šovasar tika prezentēta Parīzes vīriešu modes nedēļā, Mārīte Mastiņa–Pēterkopa un Rolands Pēterkops pēta reālās pasaules attieksmju un telpisko formu apzināšanos un turpina vizualizēt mistisku un sirreālu atmosfēru, kas ielaužas ikdienas realitātē.

Ziņas Veronika Viļuma 6. augusts, 2015

2016. gada pavasara–vasaras vīriešu kolekcijā apģērbs uzlūkots kā auduma skulptūra un metafiziskas telpas konstrukcija. Tērpos atklājas «MAREUNROL’S» raksturīgā audumu daudzslāņainība, netradicionāli, sportiski un askētiski piegriezumi, kas dekonstruē ierasto skatījumu uz vīriešu modi un ļauj tērpus transformēt daudzveidīgos siluetos. Dažādu nokrāsu pelēkos, brūnos, smilšu krāsas toņus izceļ pabalējis kadmija sarkanais, zaļgans okers un tumša bronza. Tērpiem izvēlēts vasaras sezonai atbilstošs, viegls un elpojošs kokvilnas audums.

«Izpētes darbā Nº3» iekļauti klasiska stila krekli ar pagarinātu mugurpusi un šķēlumiem, šorti ar brīvi krītošiem atlokiem, vestes un jakas ar asimetriski izvietotām lielāka un mazāka izmēra kabatām, kā arī ar vasku piesūcināti kokvilnas mēteļi, kas rada iluzoru smaguma sajūtu.

Digitālajā drukā klātas «MAREUNROL’S» ilustrācijas ar alpīnistiem veido kolekcijas poētisko kodolu, kas balstīts novērojumā, ka mūsdienu cilvēks nemitīgi tiecas augšup. Tērpus šoreiz papildina ar rokām veidotas skulpturālas tīklveida virskārtas, kuros tīkls simboliski kļuvis par parocīgu materiālu, kurā ieķerties un virzīties augšup.