Albuma ilustrācijas — Līga Kitchen

Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» laidis klajā trešo mūzikas albumu «Loks paliek vaļā», kurā mūziķi Jānis Holšteins–Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane–Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Kārlis Kazāks ieskaņojuši oriģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Ziņas Veronika Viļuma 23. novembris, 2015

«Kad izdzīvota pirmā «iemīlēšanās sajūta», satiekot Ziedoņa dzeju mūzikā, kā tas ir pirmajā albumā «Viegli»,  kad ir mēģināts meklēt lielās patiesības otrajā albumā «Vakars. Pietura. Jasmīns», tad, izpurinot matus vējā, top trešais albums par tām vienkāršajām dzīves patiesībām,» stāsta fonda «Viegli» mūziķe Māra Upmane–Holšteine. Jaunā albuma «Loks paliek vaļā» 12 dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem tapa šī gada augustā radošajā nometnē dzejnieka vasaras mājās «Dzirnakmeņi» un dažādās vietās to apkārtnē. Tās radītas gan saulainajās vasaras dienās, gan zvaigžņotajās nakts stundās, iedzīvinot jauno pirtiņu un ieskandinot krastu pie Lojas upītes. Pēc Jāņa Strapcāna domām, šis albums ir muzikāli viskrāsainākais, radošākais un bagātākais, tajā jaušama brīvība, vieglums, prieks un dzīves mīlestība. Albuma ilustrācijas veidojusi māksliniece — ilustratore Līga Kitchen, bet dizainu — Jānis Birznieks no grafikas dizaina studijas «B&K».

Melodijas no jaunā un iepriekšējiem albumiem būs iespējams klausīties Ziemassvētku koncertos «Kāds esi, nāc» 13., 14. un 15. decembrī Dzelzceļa muzejā, Rīgā. Koncertu režisors ir Viesturs Meikšāns, bet par scenogrāfiju parūpējusies Agnese Kaupere. Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» albumu iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos un grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī noklausīties un lejupielādēt fonda mājaslapā un portālā «eKase», kur nopērkamas arī biļetes uz koncertiem.