Ilustrācija — Pēteris Līdaka

No šī mēneša e–grāmatu abonēšanas serviss «Fabula» literatūras mīļotājiem sāk piedāvāt ne tikai e–grāmatas lasīšanai, bet arī klausāmgrāmatas. Tās pieejamas mobilajā lietotnē, tā iztiekot bez kompaktdisku atskaņošanas. Šobrīd interesentiem pieejamas 11 dažādu žanru audiogrāmatas latviešu valodā.

Ziņas Fold 19. februāris, 2016

Šobrīd e–grāmatu abonēšanas servisa «Fabula» katalogā atrodamas vairākas klausāmgrāmatas, kas līdz šim interesentiem bija pieejamas CD formātā. To vidū ir izziņai veltītās «Ievads stipro alkoholisko dzērienu kultūras vēsturē», «Ievads vīna kultūras vēsturē», kā arī labu manieru ekspertes Aijas Odiņas padomi etiķetē gan dāmām, gan kungiem.

Daiļliteratūras cienītājiem ir iespēja noklausīties atzinīgi novērtētus pašmāju prozas darbus, no kuriem trīs «Fabula» ierakstījuši paši sadarbībā ar skaņu ierakstu studiju «Jump». 2014. gadā Eiropas Savienības Literatūras balvu saņēmušo Jāņa Joņeva romānu «Jelgava 94» ierunājis grupas «Ansamblis Manta» solists Edgars Šubrovskis. Gandarīts par rezultātu ir arī grāmatas autors, kurš īpaši atzīmē balss īpašnieka pienesumu: «Edgars to visu deviņdesmito dzīvi zina daudz labāk, nekā es. Viņa leģendārā balss iedod grāmatai jaunu dimensiju.»

Tāpat iespējams noklausīties Kristīnes Želves darbu «Meitene, kas nogrieza man matus», ko ierunājusi Valmieras teātra aktrise un Spēlmaņu nakts balvu laureāte Inese Pudža. «Fabula» producējusi arī Ingas Ābeles godalgoto romānu «Paisums», ko ierunājusi pazīstamā radio ētera balss Elita Marga. Katalogā ievietotas vairākas apgāda «Apostrofs» izdotās klausāmgrāmatas, tostarp Viļa Daudziņa ierunātais Viļa Lācīša romāns «Stroika ar skatu uz Londonu» un Jāņa Ezeriņa noveles Jura Strengas izpildījumā.

Lai gan e–grāmatu abonēšanas serviss noslēdzis līgumus arī ar Krievijas, Lielbritānijas, ASV, Somijas izdevniecībām un lūko arī Igaunijas virzienā, audiogrāmatas pagaidām pieejamas tikai latviešu valodā. «Fabula» e–grāmatu bibliotēka pieejama iPhone, iPad un Android mobilajās ierīcēs un darbojas pēc abonēšanas principa, piedāvājot interesentiem vairākus maksājumu plānus.