Publicitātes attēls

12. maijā pirmo reizi Latvijā notiks radošo industriju pārstāvju tikšanās pasākums «Behance Portfolio Reviews Riga». Tā galvenais mērķis ir vienot jaunos un jau pieredzējušos reklāmas un dizaina nozares profesionāļus, lai diskutētu par darbu portfolio izstrādi un dalītos ieteikumos, kā to uzlabot.

Ziņas Fold 28. aprīlis, 2016

Pasākuma pamattēma ir radošās karjeras veidošana un tas norisināsies trīs daļās. Sākumā par radošās industrijas aisberga redzamo un neredzamo daļu savā pieredzē dalīsies aģentūras «!MOOZ» vadošais radošais direktors un LADC prezidents Ēriks Stendzenieks. Turpinājumā aģentūras «WIG» dibinātājs Dāvis Vilcāns stāstīs par to, kā no grafikas dizainera kļūt par dizaina studijas īpašnieku.

Otrās daļas ietvaros jaunie dizaineri tiks sadalīti divās grupās un aicināti iepazīstināt ar saviem portfolio gan jau minētos runātājus, gan īpašos viesus. Uzaicināto ekspertu vidū būs grafikas dizainers, studijas «Overpriced» līdzīpašnieks un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs Aigars Mamis, vadošā «Madara Cosmetics» iepakojumu dizainere Liene Drāzniece un citi nozares speciālisti, kuru vārdi tiks izziņoti, pasākumam tuvojoties. Lai piedalītos otrajā pasākuma daļā, interesenti aicināti iesūtīt vienu sava portfolio darba attēlu A4 izmērā (izšķirtspēja 300 dpi) līdz 10. maijam, sūtot vēstuli krists@digibrand.lv.

Pēc darbu apskates vērtētāju komanda trim progresīvāko portfolio autoriem piešķirs «Behance» oficiālos «Behance Appreciation Award» apbalvojumus. Savukārt visspilgtākais pārstāvis iegūs «Adobe» īpašo balvu — gada abonementu visām «Adobe Creative Cloud» programmatūrām.

Portfolio skašu nedēļu («Portfolio Review Week») «Behance» izziņo divreiz gadā, kad tās ietvaros radošās karjeras veidošanai veltīti, brīvprātīgi organizēti pasākumi norisinās pilsētās visā pasaulē. Pirmo pasākumu Rīgā uzņēmusies rīkot digitālā reklāmas aģentūra «Digibrand». Raksturīgi «Behance» portfolio skatēm, pēc padomu uzklausīšanas un balvu saņemšanas, dalībnieki un viesi būs aicināti uzkavēties, lai apmainītos iespaidiem neformālā gaisotnē.

«Behance Portfolio Reviews Riga» notiks 12. maijā plkst. 17.00 koprades telpā «The Mill», Brīvības ielā 33, Rīgā. Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču, tā kā vietu skaits ir ierobežots, organizatori aicina laikus pieteikties Facebook lapā, kurā tiks publicēta arī aktuālā informācija.